Broaste testoase marine! Oceanul este plin de multe vietuitoare marine uimitoare si misterioase. Una dintre aceste creaturi frumoase este broasca testoasa de mare. Devine mult mai mare decat testoasele terestre si poseda inotatoare foarte mari care il fac mai bun decat chiar cel mai rapid inotator olimpic la viteza prin apa.

Broaste testoase marine

Broasca testoasa de mare a trait acum cel putin 200 de milioane de ani in urma. Ele au impartit odata aceeasi planeta cu dinozaurii si chiar au supravietuit evenimentului de disparitie care i-a distrus. Chiar daca au evoluat pentru a trai in ocean, spre deosebire de omologii lor de pe uscat, ele pastreaza inca multe dintre aceleasi caracteristici. Broasca testoasa de mare paraseste oceanul doar in timpul sezonului de reproducere pentru a-si depune numeroasele oua pe plaja. Apoi se tarasc inapoi in ocean si lasa copiii sa iasa singuri. Se intorc doar atunci cand este timpul sa depuna si oua, finalizand astfel ciclul.

Broaste testoase marine – o nastere magnifica

Pe masura ce primele raze ale soarelui de dimineata stralucesc pe plaja, sute de broaste testoase, ies din cochilii. Primul lor test la viata este sa se tarasca de la plaja la ocean. Se pare ca o sarcina destul de usoara, dar aceste broaste testoase copil sunt in aer liber si plaja este plina de pradatori. Testoasele nu se pot misca foarte repede pe uscat, iar oceanul este departe pentru un corp de aceasta dimensiune pentru a incerca sa ajunga. Pe drum, ei ar putea fi scosi in gura unei pasari de mare sau tarati inapoi in cuibul unei soparle mari sau crabi, terminandu-si astfel viata scurta inainte de a o incepe. In medie, doar unul pana la doi din fiecare 100 de copii de broasca testoasa de mare reusesc. Cei care traiesc in cele din urma transporta corpul lor epuizat in siguranta aparenta a apei.

Poate, intereseaza si:

Broaste testoase marine – Criza din ocean

A ajunge la mare, probabil, arata ca la sfarsitul broasca testoasa lupta. Aceasta este o conceptie gresita, din pacate. Primul lucru pe care trebuie sa-l faca la lovirea apei este sa incerce sa gaseasca un loc de odihna sigur pentru a creste puternic. Ei trebuie sa faca acest lucru evitand in acelasi timp creaturile marine mari care le vor vedea ca prada, plase umane, chiar si meduze. Trebuie sa invete sa vaneze pentru ei insisi si se asteapta sa fie pe deplin capabili sa-si gestioneze propria ingrijire direct din ou. Nimeni nu-i invata.

Cand iarna incepe, daca testoasele au supravietuit atat de departe, trebuie sa-si inceapa migratia. Broastele, precum si multe alte tipuri de viata marina evita scaderea temperaturilor calatorind spre mari mai calde. Cei care dureaza prea mult sau zabovesc se confrunta cu amenintarea reala de inghetare pana la moarte.

Dupa ce au supravietuit atat de multe greutati, testoasele care ajung la maturitate sunt puternice si inteligente. Aceasta curaj si determinare uimitoare a animalelor de a trai sunt o mare parte din modul in care testoasele marine inca reusesc sa infrumuseteze oceanele noastre, chiar si cu cotele stivuite impotriva lor.

Nascut pentru a infrunta viata si moartea, aceasta este viata dificila a testoasei marine.

Salvati broaste testoase marine!

Cum poti sa ajuti? In primul rand, nu cumparati oua de broasca testoasa sau produse fabricate din coaja de broasca testoasa.

In al doilea rand, puteti contribui la cresterea gradului de constientizare. Achizitia dvs. aceste produse frumoase de broasca testoasa trimite 1% din profit la 1% pentru plante

Apoi, cand purtati pandantiv de broasca testoasa, sa fie un inceput de conversatie si sa spuna altora despre situatia dificila cu care se confrunta testoasele marine din intreaga lume si cum pot ajuta.

Iti recomandam sa cauti Broaste testoase marine – viata dificila 2022 la reducere de pret de Black Friday 2023 in magazinele recomandate.