Primavara isi face simtita prezenta din ce in ce mai mult si castiga tot mai des in lupta impotriva iernii. Zapada se topeste, temperaturile sunt mai prietenoase si incepe curatentia de primavara prin jurul casei. Dupa ce toata iarna au fost alaturi de tine si ti-au satisfacut nevoia de electricitate, sistemele fotovoltaice on grid merita si ele o atentie speciala.

Poti sa incepi curatenia de primavara prin strangerea resturilor vegetale si a gunoaielor. Stiu ca toamna ai facut deja acest lucru, insa natura si vremea au si ele un cuvant de spus. Frunzele, crengile si restul ramasitelor din toamna asteapta sa fie stranse. Trebuie sa intreprinzi aceste activitati atat in curte cat si in gradina, cu siguranta ambele au fost putin afectate de iarna ce tocmai a trecut.

Dupa ce te-ai asigurat ca atat gradina cat si curtea sunt pregatite sa primeasca cu bratele deschise vara, treci la pasul urmator. Verificarea uneltelor de gradinarit este de asemenea o actiune importanta pe care trebuie sa o faci la inceput de primavara. Asigura-te ca toate uneltele tale sunt intr-o stare cat se poate de buna si ca vei avea cu ce sa muncesti toata vara.

In ceea ce priveste aspectul gradinii, inainte de a incepe sa plantezi diferite plante, poti sa iti faci un asa numit plan al gradinii. Acest plan este util pentru ca gradina ta sa fie aranjata, ingrijita si sa fie cat se poate de atragatoare. Poate ca vrei sa adaugi cateva plante noi, dar nu stii inca daca le poti oferi cele mai bune conditii, sau unde le vei gasi un loc. Schiteaza pe foaie cateva posibile variante de reorganizare a gradinii si documenteaza-te in acelasi timp referitor la cerintele plantelor.

Curatarea pavajului este de asemenea o activitate necesara primavara. Dupa ce toata iarna gheata si zapada si-au facut loc pe toata aleea, acum este timpul ca aceasta sa fie curatata si reimprospatata. Vei putea curata foarte usor pavajul doar cu apa cu detergent si o perie moale. Pentru a-ti fi mai usor sa scapi de spuma si pentru a limpezii bine aleea, poti sa folosesti un furtun cu presiune.

De asemenea, panourile fotovoltaice instalate pe acoperisul casei tale au nevoie de putina atentie. Posibil sa le fi curatat pe timpul iernii de zapada, pentru ca aceasta sa nu o impiedice in a functia corespunzator, insa acum ca nu mai e zapada, poti sa le cureti mai eficient. Cu siguranta s-a asternut un start de praf serios peste acestea si pentru a functiona la capacitatea lor maxima panourile trebuie sa fie cat mai curate.

Curatarea panourilor solare nu necesita o munca foarte grea si nici nu este foarte complicata. Cel mai simplu iti va fi daca vei cumpara un kit de curatare pentru sistemele fotovoltaice on grid. Aceste kituri contin de obicei sapun lichid, stergator de geamuri, o perie si o perie cu maner lung, cu ajutorul careia sa cureti fiecare coltisor. Asadar, amesteca sapunul lichid cu apa conform instructiunilor, inmoaie peria in mixul de sapun si apa, si incepe sa cureti cu grija panourile. Dupa periere, sterge panourile cu stergatorul cat acestea sunt inca ude. Spor la curatenie!

Iti recomandam sa cauti Curatenie de primavara si pentru panourile fotovoltaice la reducere de pret de Black Friday 2023 in magazinele recomandate.