Odata cu dezvoltarea parchetului laminat, covoarele au inceput sa isi piarda din intaietate. Tot mai multa lume alegea sa isi lase parchetul neacoperit, astfel fiind foarte usor de curatat si de intretinut. Din fericire, in ultimii ani, lumea si-a adus aminte motivele pentru care este minunat sa ai un covor si a inceput din nou sa isi acopere parchetul. Chiar daca nu esti un mare fan al covoarelor exagerat de mari si de colorate, cu siguranta te vei indragosti de un covoras decorativ care iti va completa perfect living-ul, holul sau dormitorul.

 

Sunt doua aspecte foarte importante de care trebuie sa ti cont inainte sa alegi un covor.

 

  1. Locul in care va fi amplasat covorul – trebuie sa tii cont de aceste aspect, atunci cand alegi materialul. Daca covorul va fi pus intr-un loc mai tranzitat, de exemplu living, hol sau pe scari, trebuie sa alegi un covor calitativ, rezistent la utilizari frecvente si dintr-un material care rezista la curatari dese. Covoarele din fibra naturala: bumbac, bambus, lana sunt o alegere potrivita pentru aceste spatii, deoarece sunt mult mai rezistente in timp si fac fata cu succes zonelor tranzitate. In cazul dormitorului, poti opta pentru covoare din fibre sintetice: poliester, poliamida sau polipropelina. Avand in vedere ca aceasta zona nu este atat de utilizata si de obicei nu intri cu incaltamintea de afara pe covor, materialele enumerate sunt ideale.

 

2. Mobilierul, culoarea peretilor si parchetului – pentru a avea o camera armonioasa atat din punct          de vedere al culorilor cat si al texturilor trebuie sa fi atent la materialul, textura si culoarea covorului          cu care alegi sa iti acoperi pardoseala. Intr-o camera cu dimensiune mica este ideala alegerea unui          covoras decorativ, cat mai deschis la culoare sau in culori pastelate pentru a mari vizual camera si            ai  oferi o deschidere mai mare. De asemenea, un truc pe care poti sa il folosesti este de a aseza un          covor intr-o culoare puternica pe o pardoseala de culoare inchisa, astfel creand un contrast vizual            puternic.

 

Asadar fi foarte atent la combinatia culorilor, materialelor si texturilor prezente in camera. Chiar daca nu alegi un covor care sa acopere o suprafata mare sau o mocheta pe toata pardoseala, exista o solutie ideala pentru o camera primitoare. Morris Alexander iti pune la dispozitie o gama variata de covorase decorative, care iti vor completa perfect camerele si vor oferi un aspect primitor casei tale.

Iti recomandam sa cauti Alege covoare decorative pentru spatiile din casa ta la reducere de pret de Black Friday 2023 in magazinele recomandate.