In Occident, de primavara pana toamna, pe autostrazi circula adevarate case pe roti, cu dotari de invidiat chiar si pentru cei care au tot confortul acasa. Cel mai important este ca au pe rulote panouri solare care le asigura energie electrica, cu care se alimenteaza un mic frigider, o plita pentru gatit, un televizor si un laptop, tableta sau telefon mobil.

 

La noi in tara incepe lumea sa guste vacantele in rulote, dar foarte multi isi doresc o casa de vacanta, unii vor sa fie cat mai izolata. Panourile solare sau turbinele eoliene pot fi solutii de alimentare cu curent electric pentru zone mai izolate de localitati.

 

Cu un sistem fotovoltaic off grid se poate obtine energie electrica in timpul zilei, alimentandu-se direct aparate, iar surplusul este stocat in acumulatori, asigurandu-se curent si noaptea. Un astfel de sistem include panouri fotovoltaice, care capteaza energie solara chiar daca soarele nu straluceste, fiind suficienta lumina naturala de zi, acumulatori de stocare, un invertor cu sistem UPS si diverse alte accesorii pentru montaj si functionare. Asadar, lumina naturala captata de panourile fotovoltaice este stocata in acumulatori si transformata in curent alternativ prin intermediul unui invertor, care, chiar daca aveti si racordare la o sursa clasica de alimentare, va acorda prioritate consumului din bateriile alimentate cu energie solara.

 

Daca va aflati intr-o zona unde curentul electric are fluctuatii mari de tensiune sau sunt frecvente penele de curent, un astfel de sistem fotovoltaic, datorita UPS-ului, va poate asigura un flux constant de curent electric si va fereste aparatele de defectiuni. Un UPS poate face comutarea intre sursa de baterii si reteaua electrica in mai putin de 10 milisecunde.

 

Costurile unui sistem fotovoltaic nu sunt mici, dar daca vreti sa alimentati cu curent electric o cladire aflata la distanta mare de o retea electrica, ati putea iesi in avantaj instaland un astfel de sistem. Chiar daca aveti la indemana un furnizor de energie electrica, in timp poate fi rentabila instalarea si folosirea panourilor fotovoltaice, costurile de functionare fiind zero si, astfel, va puteti recupera investitia si va asigurati independenta in ceea ce priveste accesul la energie electrica.

Iti recomandam sa cauti Panourile solare – libertatea de a trai oriunde! la reducere de pret de Black Friday 2023 in magazinele recomandate.