Cum iti alegi rujul? In functie de nuante si texturi preferate sau de recomandarile tendintelor la moda? Trendul actual in make up sugereaza domnisoarelor si doamnelor un machiaj cat mai natural, in care nu trebuie sa lipseasca petele de culoare, dar folositi-le cu chibzuinta! Un machiaj de zi nu trebuie sa fie strident, insa la evenimentele de seara aveti libertatea de a alege orice culoare v-ar face sa aratati bine si sa fiti chiar atragatoare.

 

Un machiaj de zi sau produsele make up pentru adolescente trebuie sa implice nuante cat mai naturale si aplicate subtil, practic machiajul nu trebuie sa fie vizibil, doar sa acopere eventuale imperfectiuni si sa evidentieze trasaturile fetei. Pe buze se poate aplica un lip gloss, care va da o nuanta buzelor si le poate proteja sau un ruj cu o nuanta cat mai naturala, eventual o culoare pastelata. Se poate folosi si un contur de buze, care sa fie aplicat discret si un simplu balsam.

 

In functie de nuanta pielii, de culoarea ochilor si a parului, dar si de vestimentatie, culoarea rujului in machiajul de zi poate fi intr-o nuanta mai deschisa sau usor mai pronuntata. Nuantele de rosu se potrivesc cu o piele alba, persoanele cu un astfel de ten ar fi bine sa evite rujurile brun inchis sau mov. Pentru un ten mediu, culorile folosite pot varia mai mult, de la diverse tonuri de maro, pana la nuante de cafea, pruna, chiar si rozuri. Cu cat este mai maslinie pielea, cu atat nuantele pot fi mai pastelate – de la culoarea prunei sau a ciocolatei la culori pastelate, insa bejurile nu sunt favorabile tenurilor maslinii.

 

Persoanele extravagante tind sa aleaga o culoare puternica pentru ruj, chiar si in machiajul de zi, dar daca rujul este mai discret nu inseamna ca persoana respectiva nu are o personalitate puternica. In machiajul de seara, cu un lip stain pe buze poti straluci timp indelungat, fiind un ruj care rezista chiar si 12 ore! Un make up de seara ofera posibilitatea folosirii de diverse culori si poate dezvalui cat de indrazneata sau extravaganta este o femeie. Rujul folosit va putea transmite ca vrei sa pari eleganta si atragatoare (culoarea vinului, burgund, maro sau violet închis), sau sexy si incitanta (nuante de rosu), sau stapana pe tine si impunatoare (culori puternice sau, dimpotriva, nuante de maro), iar mesajele pot fi foarte diferite.

 

Iti recomandam sa cauti Stiai ca rujul iti reflecta personalitatea? la reducere de pret de Black Friday 2023 in magazinele recomandate.