175911_articol

Dupa terminarea liceului orice tanar e indecis. Ba vrea sa intre la medicina, ba in domeniul IT, ba in domeniul comunicarii. Fiind si eu foarte indecis, am cautat in stanga si in dreapta mai multe informatii despre ceea ce imi place: domeniul constructiilor. Dupa lungi cugetari alaturi de cel mai bun prieten, Internetul, am ales sa ma inscriu la o astfel de facultate. Ma visez inginer construtor, purtand acea casca galbena si atribuind sarcini colegilor care lucreaza cu blindaje si concasoare.

            Cel mai mult mi-ar placea in departamentul Constructii civile. M-am interesat in special ce face un maistru in constructii civile. Astfel, am aflat ca maistrul se ocupa in principal cu planificarea si raportarea activitatii de la punctul de lucru, organizarea conditiilor de desfasurare a activitatii formatiilor de lucru, supravegherea activitatilor de la punctul de lucru, gestiunea stocurilor de resurse materiale, coordonarea formarii profesionale si gestionarii performantelor echipei, coordonarea aplicarii normelor de protectie a mediului, coordonarea asigurarii calitatii lucrarilor executate, coordonarea intretinerii echipamentelor de lucru si multe alte sarcini pe care eu le gasesc interesante. Aceasta este practic o parte din fisa postului unui maistru in constructii civile.

            Pentru a ajunge sus este nevoie, intai de toate, de practica pe care o voi castiga dupa acesti ani de studentie. Sper sa profit la maxim de orele de practica si de cursuri, pentru ca este important sa stiu ce este acela un concasor, ce face, de ce este nevoie de blindaje si ce fel de blindaje? Exista o sumedenie de termeni si de actiuni de care nu auzisem pana acum, iar cum mie imi place tot ce e nou, sunt foarte dornic sa invat. Incep de unde trebuie, de la bazele constructiilor civile, si sper sa ajung cat mai sus. Va sugerez tuturor, pe aceasta cale, sa va urmati visele si sa nu va speriati de termeni nemaiauziti! Cel mai important, nu dati inapoi cand totul pare greu si tot ceea ce faceti pare sa nu dea rezultate. Fiecare om important si cu o functie de care este mandru a ajuns unde este datorita muncii si dorintei de a deveni mai bun decat restul. Nu este modestie, este ambitie si rasplata. Rasplata si implinire personala si profesionala. Nu-i asa ca atunci cand erai mic te bucurai de o simpla mentiune la o olimpiada oarecare sau de o medalie sportiva? De ce sa nu continui sa castigi proiecte si diplome si in facultate?

Iti recomandam sa cauti M-am inscris la constructii! la reducere de pret de Black Friday 2023 in magazinele recomandate.