Sunteți o firma cu sediul în sud-vestul României sau în apropiere de stațiunea Băile Herculane? În acest caz, pentru o activitate de tip team building cu multă adrenalină și cu activități diverse nu trebuie să mergeți deloc departe. Valea Cernei este o zona extrem de frumoasă și de ofertantă din punct de vedere al numărului de activități de team building pe care cu ajutorul unei echipe profesioniste le puteți practica. Tocmai din acest motiv, am ales ca în articolul de azi să îți descriem care sunt 3 dintre activitățile de team building pe care le puteți practica pe Valea Cernei, împreună cu firma organizatoare de team building-uri, Vertical Adventure.

Râul Cerna izvorăște dintr-un izbuc deosebit de spectaculos, aflat la poalele Munților Godeanu. Apele ei curg de-a lungul unui culoar aproape rectiliniu de o lungime considerabilă de peste 50 km, fiind îmbogățită permanent de o mulțime de afluenți. Cerna și afluenții săi au sculptat în această zonă chei și canioane sălbatice, cu pereți înalți, precum: Cheile Prisăcinei, Èšăsnei, Bedinei, Pecinișcăi sau canionul Râmnuța Mare.

Versanții văilor afluenților Cernei sunt în general abrupți, prezentând în unele locuri rupturi accentuate de pantă, peste care, la ploi abundente, se formează cascade cu debite și înălțimi impresionante. Există și cascade permanente cum ar fi spre exemplu Vânturătoarea, cu o înălțime de aproximativ 80 metri. De asemenea întâlnim numeroase peșteri formate în calcarele din această regiune.

Printre activitățile de team building care se pot practica în această zonă se numără:

1. Canyoning

În această zonă se găsește cea mai mare concentrație de canioane, printre care: Drăstănic, Râmnuța, Țăsna și Bobot. Fiecare canion are un specific diferit, gradul de dificultate fiind dat de dimensiunea și numărul cascadelor, debitul de apă și posibilitățile de retragere. Parcurgerea se face în mod descendent, prin rapeluri repetate și/sau prin sărituri în marmite, cu ajutorul unor tehnici și echipamente specifice.

Echipamentele de care aveți nevoie pentru această activitate în mare parte vă sunt asigurate de cei de la Vertical Adventure. Voi, va trebui să aveți la voi costume de baie, încălțăminte cu talpă aderentă care se va uda și un prosop. Cei de la Vertical Adventure vă asigură costum și șosete de neopren, cască de protecție, ham, dispozitive de coborâre și corzi.

2. Rafting

Raftingul va consta în coborârea pe râul Cerna, folosind ambarcațiuni gonflabile, cu capacitate de 3-8 persoane. Trebuie însă să știți un lucru foarte important. Cerna este un râu al cărui debit este controlat de 2 baraje, iar nivelul apei depinde de ele. În mod normal, aprilie-mai este singura perioadă din an în care se poate practica rafting pe Cerna.

De asemenea, pentru rafting veți avea nevoie de costume de baie, încălțăminte cu talpă aderentă care se va uda și un prosop, iar cei de la Vertical Adventure vă asigură costum și șosete de neopren, cască de protecție, vestă de salvare, vâslă și nu în ultimul rând bărci de rafting de 6 persoane.

IMG:  https://img.rezdy.com/PRODUCT_IMAGE/54141/_DSC1257_lg.jpg

3. Rapel

Parcurgând un rapel, veți dobândi experiența controlului și auto-controlului la înălțime. Veți avea ocazia unei priveliști aparte, unde puteți să vă descoperiți și depășiți limite, să vă găsiți motivația, determinarea și spiritul de echipă. Toate acestea într-un context sigur, dar și vesel și deschis spre explorare.

Acestea sunt doar 3 dintre activitățile de team building pe care le puteți practica alături de echipa Vertical Adventure în această zonă a țării. Însă în funcție de dorințele și nevoile echipei tale împreună cu cei de la Vertical Adventure puteți să alegeți atât zona cât și anumite activități de team building potrivite pentru voi.

Iti recomandam sa cauti 3 activitati de team building pe Valea Cernei la reducere de pret de Black Friday 2023 in magazinele recomandate.