Cumparaturile din diverse magazine virtuale sau de la persoane private, care vand lucruri pe platforme de cumparaturi pot fi mai avantajoase decat cele din magazine, pentru multi utilizatori de internet fiind mai la indemana sa caute ce doresc folosind un gadget, iar unele produse se gasesc de vanzare doar pe internet.

Cunoscatorii stiu ca preturile pot fi mai bune pe site-urile producatorilor sau ale micilor magazine virtuale decat pe marile platforme de cumparaturi. De exemplu, cei care cauta incarcatoare pentru laptop folosesc in mod frecvent internetul pentru a gasi modelul potrivit, la pretul cel mai bun, iar cautarea poate indica fie un magazin din apropiere, care are si un site pentru a prezenta produse, fie un site de specialitate, care poate livra produsul dorit printr-un serviciu postal sau de curierat.

Atentie la comisioane bancare si la taxe de expeditie!

Punctele de lucru locale ale magazinelor virtuale sau Posta Româna pot fi variantele cele mai ieftine pentru preluarea unor produse gasite prin intermediul internetului, desi unele firme ofera livrare gratuita pentru cumparaturi care depasesc o anumita valoare. Mai trebuie luate in calcul si posibile comisioane bancare, mai ales daca plata se face in sau din strainatate.

Principalul avantaj al livrarii unor produse folosindu-se Posta Româna este ca aceasta companie livreaza si in multe localitati rurale, neavand tarife suplimentare pentru distantele care sunt mai indepartate de traseele principale de transport. Iar preturile serviciilor postei sunt in general mai bune decat la serviciile de curierat, singura diferenta fiind timpul de livrare a coletelor, care poate fi cu cateva zile in plus fata de perioada de livrare promisa de firmele de curierat. Cei care doresc sa primeasca prin curier colete intr-o localitate rurala trebuie, asadar, sa verifice cu atentie daca tariful de expeditie nu are costuri suplimentare, unele companii taxand in plus distanta de la traseul principal.

Cei care aleg sa cumpere produse prin intermediul internetului trebuie sa fie atenti la taxele de livrare, comerciantul putand afisa mai multe optiuni de livrare, cu preturi diferite, iar platformele de cumparaturi pot afisa acelasi produs, vandut de mai multe firme, care pot fixa tarife diferite pentru livrarea produsului. O comparare atenta de preturi poate arata ca un produs cu pret mai mic poate fi primit cu un pret mai putin avantajos daca metoda de livrare presupune un cost mai mare decat la un produs similar afisat cu un pret usor mai mare.

Reducerile de pret nu sunt intotdeauna avantajoase!

Nu toate campaniile de reduceri de preturi ofera cumparatorilor avantaje reale! Unii internauti urmaresc luni in sir preturi ale unor produse sau servicii pentru a beneficia de avantaje la achizitii costisitoare, iar unele trucuri ale celor care fac oferte ”tentante” au fost descoperite de mai multe persoane interesate sa plateasca niste preturi bune: accesand un produs sau un serviciu de pe browsere diferite sau de pe conturi diferite, unii utilizatori au observat ca preturile difera, chiar in acelasi moment.

O alta strategie a comerciantilor este de a face reduceri de pret la produse a caror adaos a fost umflat intentionat, aratand utilizatorului ca poate avea un discount pe un anumit site la produsul dorit, insa o cautare mai ampla poate descoperi faptul ca acelasi produs are, pe alt site, un pret similar sau mai mic chiar daca nu are pretul redus.

Utilizatorii internetului au devenit insa comozi, grabiti, primesc cu buna credinta ceea ce li se ofera, de multe ori nu citesc termenii si conditiile in care pot face cumparaturi pe un anumit site si se trezesc de multe ori pagubiti si fara sanse de a recupera pagubele in caz de probleme cu achizitia facuta in mediul virtual.

Iti recomandam sa cauti Sugestii pentru cumparaturi inteligente prin intermediul internetului la reducere de pret de Black Friday 2023 in magazinele recomandate.