Cu toate că evenimentele de team building au ca scop principal îmbunătățirea eficacității colaborării din cadrul echipei, recomandarea este ca aceste evenimente să aibă loc în afara biroului. Din fericire, există numeroase locații de team building în România, indiferent de tipul de activități pe care dorești să le faci.

Acum, dacă este mai bine să alegi locații outdoor sau indoor pentru sesiunea de team building, decizia depinde de câțiva factori.

Locațiile outdoor depind foarte mult de vreme, deși sunt preferate întotdeauna de către angajați. Iar locațiile indoor pot să ofere mai mult confort, fiind un compromis bun când vremea e mai vitregă.

Avantajele unui team building outdoor

Să fim serioși, orice angajat ar profita de ocazia de a scăpa de la birou. Dorința e și mai mare atunci când se propun activități în aer liber. Cui nu-i place să facă activități care oferă libertate de mișcare, în comparație cu spațiul mic din interiorul unui birou?

Apoi, nu sunt de ignorat beneficiile timpului petrecut în aer liber. S-a dovedit că ritmul cardiac și nivelul de cortizol (hormonul stresului) scad atunci când suntem în apropierea unei păduri.

Doar simpla privire a unor fotografii cu peisaje din natură ne ajută să ne relaxăm, deci efectul este net superior atunci când ne și aflăm în natură.

Dar, un lucru mai puțin plăcut, legat de timpul petrecut în aer liber, este impredictibilitatea vremii. Nu vei știi niciodată 100% cum va fi vremea. Poate fi frumos și cald, apoi, în câteva minute, să se adune norii și să plouă. De aceea este recomandat să dispuneți de echipament adecvat (de exemplu pelerină de ploaie).

Avantajele unui team building indoor

Un eveniment ținut într-un spațiu interior va rezolva problemele legate de exterior. Vei avea controlul total asupra temperaturii, iar vremea rea nu va strica planurile. Unii oameni pur și simplu nu se simt confortabil afară, știind că pot ajunge pradă intemperiilor. Așadar, îi poți liniști că nu vor avea de înfruntat ploaie și vânt.

Totuși, s-ar putea ivi probleme dacă nu reușești să găsești o locație care să fie pe placul angajaților. Deși există numeroase locații pentru evenimente, ele s-ar putea să nu fie încăpătoare pentru numărul de participanți sau să nu ofere condițiile dorite. Cu puțină grijă, și planificare în avans, este posibil să găsești locația ideală pentru team building.

Cum faci alegerea potrivită

Când organizezi un eveniment de team building, scopul principal este generarea de rezultate de durată, reale și menținerea entuziasmului în cadrul echipei.

Activitățile în aer liber au cel mai înalt grad de succes, din moment ce oamenii au parte de ceva nou. În plus, se vor bucura de frumusețea unor locații de team building în mijlocul naturii, cum numai la noi în țară poți găsi.

Important e să vezi beneficiile unei sesiuni de team building pentru compania ta. Echipa va fi mult mai bine sudată și capabilă să atingă obiectivele propuse.

Iti recomandam sa cauti Care este cea mai bună alegere – Team building outdoor sau indoor? la reducere de pret de Black Friday 2023 in magazinele recomandate.