Zanzibar este situat la 25 de mile de la coasta Tanzaniei si la sud de Ecuator. Dar se bazeaza pe o temperatura confortabila medie pe tot parcursul anului, in jur de 28C. Este inundat de recifele de corali si nisipul moale care separa padurile de cocos, de mare. Este un paradis real, daca inca nu ai avut ocazia sa experimentezi tot ce iti ofera Zanzibar atunci esti timpul sa iti cauti oferte in Zanzibar 2018, nu este prea devreme pentru a rezerva vacanta ta de vis.

 

Poti incepe cu o plimbare prin piata Darajani dimineata, cand totul este inca proaspat. Pasajele intunecate si inguste ale pietei haotice iti asalteaza simturile. Ocazional poti sa simti mirosuri de mirodenii amestecate cu mirosul de fructe si diferite legume.

 

Insula Unguja, cea mai mare insula din Zanzibar, gazduieste majoritatea atractiilor culturale, multe dintre ele gasindu-se in orasul Stone, care a primit statutul de patrimoniu mondial UNESCO în anul 2000. In ultimii ani s-a facut un efort concertat pentru a restabili si a da viata noua structurilor distinctive ale orasului. Palatele au fost transformate in muzee si centre culturale, iar vestigiile grand Swahili au fost renascute ca restaurante si hoteluri de tip boutique.

 

Alegerea plajei pe care sa o vizitezi este o decizie dificila, datorita abundentei optiunilor spectaculoase. Cele mai indepartate plaje cu nisip alb se gasesc de-a lungul coastei estice a insulei, in apropierea satelor Matemwe, Pongwe si Jambiani, la aproximativ o ora de mers cu masina. O optiune excelenta mai aproape de oras, este plaja retrasa Mangapwani, pe o intindere idilica de nisip la 14 mile de oras. Mangapwani Serena Beach Club din apropiere ofera sezlonguri, vestiare si un restaurant pentru a lua pranzul (intrare gratuita).

 

Cafeaua din Africa de Est este una dintre cele mai bune din lume, iar locul de top din Zanzibar pentru o ceasca de cafea serioasa este la Msumbi Coffee. Aceasta cafenea fermecatoare, cu ziduri decorate cu fotografii de epoca si rafturi fabricate din ambarcatiuni din lemn, este specializata in cafea Arabica de origine unica cultivata la altitudini foarte mari in Tanzania, Rwanda si Etiopia. Comanda un cappuccino facut din boabe de cafea luate de pe pantele muntelui Kilimanjaro, pe care il poti servi alaturi de un mic dejun copios.

Iti recomandam sa cauti Vacanta de vis in Zanzibar la reducere de pret de Black Friday 2023 in magazinele recomandate.