Având în vedere toate restricțiile din ultima perioada, mulți dintre noi de-abia așteptăm să ieșim în natură, să ne plimbam, să cutreieram munții și să facem diferite activități alături de prietenii noștri. Fie că alegi să mergi alături de prieteni sau de colegii de la serviciu, un team building outdoor cu activități care să te scoată din zona de confort este mereu binevenit.

O astfel de escapadă este și cea organizată de cei de la Vertical Adventure: Canyoning în Retezat & Via Ferrata. Printre bijuteriile ascunse ale Retezatului, Valea Mării este un loc ideal de canyoning atât pentru începători cât și pentru avansații acestui sport. Locurile sălbatice, sculpturile naturale, apele repezi care plonjează de milenii printre stânci sunt parte din minunile de care vă veți bucura pe acest munte.

Canyoning-ul este despre a simți puterea apei, despre pupile mărite și corp surescitat într-o coborâre prin cascadă. Este un sport de explorare – prin activități de rapel, sărituri în marmite și uneori înot – a apelor ce străbat văi înguste printre pereți calcaroși. În cele din urmă este despre bucuria succesului și a încrederii în tine.

Această mică escapadă se desfășoară pe perioada a două zile, 13-14 iunie. Prima zi implică Canyoning pe Valea Mării. După cafeaua de sâmbătă dimineață veți începe trekking-ul până la intrarea pe canion. Vă veți echipa cu neoprene și echipamentul de siguranță după care veți coborî în rapel prin cascadele canionului. 

A doua zi veți avea parte de o experiență unică, Via ferrata Baia de Fier. Duminică dimineața, după micul dejun veți porni cu mașinile personale până la Baia de Fier. Echipați de aventură veți parcurge un spectaculos traseu de via ferrata cu priveliște peste vale. Panorama de aici este uimitoare, iar vârful reușitei oferă cel mai satisfăcător sentiment.

Aceste două zile de aventură au un nivel de dificultate mediu. Experiența anterioară în deplasarea pe teren accidentat, de munte, este un plus. Nu este necesară experiență anterioară nici în coborârea de canioane, nici în parcurgerea via ferrata, este însă important să te simțiți confortabil atât în apă cât și pe stânci la înălțime. Fii fără griji, vei avea parte de instructaj la fața locului atât pentru folosirea echipamentului, pentru tehnica de coborâre în rapel, cât și pentru parcurgerea canioanelor respectiv via ferrata.

Locurile în această aventură sunt limitate, iar costul de participare este de 400 lei. Acest cost include:

  • echipament tehnic necesar coborârii canioanelor precum și pentru via ferrata;
  • ghizi de canyoning calificați și entuziaști;
  • instructaj detaliat la fața locului pentru a vă putea bucura de explorare în siguranță;
  • fotografii și filmări;
  • organizarea întregului itinerariu;
  • izolir, sac de dormit, cort (pentru grupuri de 2-3 persoane);

Cazarea se poate face atât la cort, cât și la pensiune, în cazul în care confortul unei camere este prea tentant. 

Pentru mai multe detalii și înscrieri la acest team building outdoor contactează cu încredere echipa Vertical Adventure.

Iti recomandam sa cauti Team building outdoor in Retezat la reducere de pret de Black Friday 2023 in magazinele recomandate.