In fiecare an, luna septembrie este asteptata cu entuziasm de catre scolari. Inca din ultimele saptamani de vacanta cei mai precauti parinti incep pregatirile pentru noul an scolar. Traditionalele camasute albe, ciorapei, trening-uri, incaltaminte si ghiozdan apar in dulapurile celor mici cu mult inainte de a incepe scoala. Rechizitele scolare sunt achizitionate de obicei in prima saptamana a noului an scolar.

 

Avand in vedere ca multi parinti asteapta prima sedinta pentru a primi lista cu rechizitele pe care trebuie sa le achizitioneze scolarilor, in magazinele in care se gasesc toate obiectele necesare pentru viitorul an scolar este un haos total. Librariile si supermarket-urile se pregatesc din timp pentru aceasta perioada haotica, dar niciodata nu pot estima cat se va cumpara. Peste tot te lovesti de parinti cu copii care sunt in cautare de stilou, creioane, caiete, coperti cu eroi preferati a celor mici si alte obiecte necesare.

 

De obicei panica se instaleaza in randul parintilor a caror copii incep clasa 0 sau clasa I. In general, aceasta categorie de parinti este cea mai stresata si prezinta un comportament haotic deoarece nu stiu ce trebuie sa cumpere pentru cei mici. In necunostinta de cauza si dornici ca micutii lor sa fie pregatiti chiar din prima zi, cumpara o multime de lucruri pe care cel mic poate nici nu le va folosi. In cazul parintilor incepatori, este recomandat sa astepte lista de cumparaturi de la doamna invatatoare pentru a nu face cumparaturi exagerate.

 

Parintii a caror copii sunt deja clasa a II-a, a III-a sau mai mari, sunt deja mult mai linistiti si mai precauti in ceea ce priveste cumparaturile pentru inceput de an scolar. In mare parte stiu deja de ce ar putea sa aiba nevoie micutii si astfel nu este necesar sa astepte lista de la doamna invatatoare.

 

Iata si un pont: inainte de a porni la cumparaturi, verifica ce a ramas nefolosit de anul trecut si poate fi folosit anul acesta, pune pe hartie aproximativ de cate caiete, coperti, creioane, etc. s-ar putea sa aiba nevoie, scade ce a ramas de anul trecut si cumpara numai ce a mai ramas pe lista.

 

Printre cei mai linistiti parinti se numara cei a caror copii sunt in scoala generala sau chiar la liceu. Avand experienta anilor trecuti, acestia stiu ca nu trebuie sa ia cu asalt magazinele din prima zi de scoala. In schimb, le este mai greu sa gaseasca rechizitele de care liceanul are nevoie, dupa asaltul parintilor incepatori care si-au dorit sa fie primi si sa cumpere chiar si lucruri de care nu au nevoie. A doua saptamana de cand a inceput scoala gaseste rafturile supermarket-urilor aproape goale, fapt ce ii pune putin in dificultate pe cei care au lasat cumparaturile pe mai tarziu.

 

Indiferent in care categorie te incadrezi, rechizitele se gasesc si se pot cumpara pe tot parcursul anului asa ca nu trebuie sa iti faci griji inutile. Iar daca iti doresti sa eviti in totalitate imbulzeala si haosul ce se creeaza in magazine in aceasta perioada cea mai simpla metoda este sa intri pe site-ul celor de la DPcollection si sa comanzi online rechizitele scolare de care copilul tau are nevoie.

Iti recomandam sa cauti Evita haosul inceputului de an scolar la reducere de pret de Black Friday 2023 in magazinele recomandate.