Atunci cand suntem mici, creierul nostru este exact ca un burete. Absoarbe toate informatiile, sfaturile, experientele, trairile, imaginile etc. Exista spatiu de memorare suficient deoarece mintea noastra atunci cand suntem copii nu este incarcata cu stres, probleme sau griji. Faptul ca ne amintim atat de bine unele experiente si putem sa le relatam cu cele mai mici detalii se datoreaza tocmai acestui aspect. Amintirile cu cadouri pentru Craciun ne sunt adanc inradacinate.

 

Atunci cand eram copii, perioada cadourilor de Craciun era una dintre cele mai asteptate perioade ale anului. Daca ziua ta de nastere era o alta ocazie de a primi cadouri, preferai Craciunul deoarece Mos Craciun iti aducea de cele mai multe ori ceea ce scriai in scrisoare. Puteai sa iti manifesti dorinta. In schimb, de ziua ta trebuia sa te multumesti cu ceea ce primeai.

 

Aproape toate dorintele din scrisoarea pentru Mos Craciun se indeplineau. Asta pentru ca tu erai cuminte, ascultator si Mosul bun si generos, fapt pentru care suntem astazi extrem de recunoscatori ca am trait asemenea experiente. Papusi Barbie, roboti puternici, casute de construit, masinute cu telecomanda, puzzle-uri, jocuri de societate, seturi de coafor si multe alte jucarii ce ne vor ramane in amintire toata viata.

 

Unele dintre cele mai frumoase amintiri cu cadourile de Craciun le am cu un set de aparaturi de bucatarie ochit intr-un magazin cu jucarii si cerut prin scrisoare. Aproape ca nu mi-a venit sa cred ca este al meu atunci cand l-am primit. Setul cuprindea mixer, cafetiera, prajitor de paine si o multime de alte ustensile de bucatarie. Imi aduc aminte ca am avut multa grija de acel set si foarte greu lasam alti copii sa se joace cu el.

 

In alt an, un cadou pe care mi-l amintesc foarte bine a fost format dintr-o casuta de asamblat cu toate piesele de mobilier necesare in miniatura. Am construit-o impreuna cu fratele meu si am mobilat-o. Alaturi de casuta aveam grija de o  familie cu doi copii care locuia acolo si se deplasa tot cu ajutorul meu.

 

Alaturi de toate acestea, in fiecare an Mos Craciun se asigura ca aseaza cateva dulciuri si fructe binemeritate pentru ca pachetul sa fie complet. Imi amintesc cu drag ca in fiecare an de Mos Nicolae ma bucuram de acel tablou cu bucati de ciocolata pentru fiecare zi pana in ajunul Craciunului. Chiar daca atentia noastra era indreptata spre jucarie – vedeta cadoului de Craciun, ne bucuram din belsug de ciocolata, turta dulce, bomboane sau fructe in timp ce desfaceam cadoul. Care sunt amintirile tale cu cadourile de Craciun din copilarie?

 

 

Iti recomandam sa cauti Cele mai indragite cadouri de Craciun din copilarie la reducere de pret de Black Friday 2023 in magazinele recomandate.