Cum alegi un aparat de aer conditionat? In cazul in care esti coplesit de caldura atunci este momentul sa achizitionezi un aparat de aer conditionat. Acesta, poate sa-ti satisfaca nevoia de confort termic.

Pentru ca sa-ti faci o idee cat mai clara despre cum sa alegi un asemenea produs, am creat acest mic ghid practic, care-ti va explica pe scurt de ce trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa cumperi aparat aer conditionat multisplit.

Cum alegi un aparat de aer conditionat in 2022 – brand-uri

In primul rand trebuie sa stii care sunt cele mai bune brand-uri ale anului 2022, specializate in asemenea aparatura electrocasnica de climatizare. Acestea sunt urmatoarele: Daikin, Whirlpool, Vivax, Carrier, aer conditionat Vortex, Star-Light si Samsung.

Cumpara online

  1. aer conditionat inverter 12000 btu
  2. aparate aer conditionat inverter cu kit inclus

Cum alegi un aparat de aer conditionat in 2022 – pret

Bineinteles, ca se poate observa cat de bun este si urmarind raportul calitate – pret, care trebuie sa fie unul ridicat. De exemplu un aparat Daikin sau Samsung cu pretul intre 1500 si 3400 lei poate fi o solutie ideala.

Cum sa alegi un aparat de aer conditionat

Inainte sa te hotarasti asupra unui anumit model, trebuie sa iei in calcul si suprafata camerei in care-l vei instala. De obicei la majoritatea aparatelor de aer conditionat este specificata suprafata maxima la care face fata. Pentru suprafete mai mici iti recomandam modelele cu capacitatea de 9000 btu, pentru incaperile cu suprafete medii pe cele cu 12000 btu, iar pentru camerele sau birourile mai mari pe cele cu capacitatea de 18000 btu si 24000 btu.

Legat de garantia oferita credem ca minim 24 luni sunt de ajuns, iar daca iti doresti o siguranta mai mare cauta un aparat cu garantia de 36 luni sau mai mare.

Comanda online de pe:

  1. aparate de aer conditionat inverter
  2. aer conditionat la oferta

Cum alegi un aparat de aer conditionat – dotari

Majoritatea modelelor sunt dotate cu cele 4 functii de baza: racire, incalzire, ventilatie si dezumidificare. Ceea ce le diferentiaza insa, sunt functiile speciale care pot satisface si persoanele cele mai pretentioase. Cateva dintre acestea sunt: autodiagnoza, autorestart, timer, Follow me, Control wi-fi, baleiere, Sleep – night mode, telecomanda sau 4D Air Flow.

Stim ca in zilele noastre exista numeroase persoane alergice la praf si polen sau diverse bacterii. Daca si tu esti mai sensibil, atunci trebuie sa fii atent la ce fel de filtre are in dotare aparatul pe care ti-l doresti. Cele mai performante au filtre: HEPA, anti-praf, antialergenice, antibacteriene si cu carbune activ pentru indepartarea mirosurilor nedorite.

Tehnologiile din ziua de azi au ajuns sa fie foarte avansate, fapt evidentiat in cazul acestora prin prezenta aer conditionat cu Inverter in structura compresorului. Acesta are rolul de a-l face sa functioneze eficient, economic si la performante maxime.

In final sfatul nostru este sa cauti un aparat cu capacitatea potrivita spatiului in care-l vei monta, sa aiba minim cele 4 functii de baza, compresorul sa aiba Inverter, sa aiba macar un filtru antipraf, sa aiba dimensiunile unitatii interne potrivite cu locul de pe perete sau de pe podea unde-l veti monta si sa aiba un nivel de zgomot acceptabil pentru a nu va deranja pe parcursul zilei sau al noptii.

Incheiem articolul cum alegi un aparat de aer conditionat, cu o serie de recomandari, pe care le consideram utile. Astfel le enumeram pe urmatoarele: Star-Light ACM-09BIN, Samsung AR12KSWSBWKNZE, Star-Light ACM-18BIN, Gree GWH12QB-K3DNA1C, Whirlpool SPIW 409L Inverter, Daikin FTXB25C-RXB25C si Mitsubishi MSZ-HJ35 Inverter.

Iti recomandam sa cauti Cum alegi un aparat de aer conditionat in 2022? la reducere de pret de Black Friday 2022 in magazinele recomandate.