Simți nevoia să încerci ceva nou, ceva care să te facă să te simți mai plin(ă) de viață? Ce spui de puțin turism de aventură, mai precis trekking? Trekking-ul este tipul de activitate, în aer liber, ce poate fi făcut de aproape oricine. Este necesar un minim de echipament și condiție fizică, voința și dorința de a petrece timp în aer liber fiind mai importante.

Așadar, dacă nu ai mai încercat astfel de activități, este timpul să le dai o șansă. Cu siguranță te vei simți bine și vei dori să revii în munți cât mai curând. Iar dacă știi despre ce e vorba, dar nu ai mai făcut trekking demult, redescoperă pasiunea de a petrece timp în natură, departe de orașul aglomerat și grijile zilnice.

Ai nevoie de mai multe motive pentru a te apuca de trekking? Găsești aici o listă care te va convinge că turismul de aventură și trekking-ul sunt printre cele mai bune opțiuni anul acesta.

Îți vei îmbunătăți forma fizică și mentală

Trekking-ul sau mersul pe jos prin natură, pe munte, îți îmbunătățește condiția fizică și rezistența, contribuind la bunăstarea ta generală. Iar timpul petrecut afară, în natură, te ajută să îți recapeți armonia mentală și îți oferă o perspectivă diferită asupra vieții. Când ești la pas prin natură, ai tendința de a menține echilibrul dintre mișcarea fizică, o dietă sănătoasă și somn adecvat.

Mâncarea nesănătoasă nu-și are locul pe munte, în timp ce hrana sănătoasă pe care o consumi devine combustibilul de care ai nevoie pentru buna funcționare a corpului.

Ajungi să explorezi ceea ce nu este explorat atât de mult

Cu ajutorul internetului și a rețelelor de social media, în ziua de azi putem vedea atât de multe locuri, ce ne stârnesc interesul. Din păcate, prea puțini iau decizia de a transforma acest interes, această dorință, în realitate.

Este adevărat că trekking-ul necesită curaj (de a ieși din zona de confort) și dispoziția de a depune un anumit nivel de efort. Dar, recompensa este pe măsură. Vei accesa zone pe care nu le vede oricine și care nu sunt disponibile oricui. Va fi solicitant să ajungi pe o culme de munți, dar odată ce ești acolo, te vei simți extraordinar.

Natura și munții te învață despre răbdare, rezistență și recunoștință

Ascensiunea pe munte te va face, fără îndoială, să-ți depășești limitele. Înfruntarea condițiilor meteo (căldură sau temperaturi scăzute), controlul gândurilor și să nu asculți ce îți spune corpul se vor afla pe lista celor mai dificile lucruri pe care le-ai făcut.

Dar, pe măsură ce avansezi, îți vei da seama de anumite lucruri. Vorba “nu te uita la tot muntele odată, ci ia-l pe bucăți” pare să aibă mai mult sens. Vei învăța să nu te dai bătut(ă), știind că recompensa de la final merită tot efortul.

Vei învăța și câteva lucruri despre importanța naturii

Plimbările în natură îți arată cât de frumoase sunt ecosistemele neatinse de om. În mod involuntar, vei vrea să le protejezi, pentru a te bucura și pe viitor de aceste frumuseți, atât tu, cât și copii și nepoții tăi. Iar pe timpul sesiunilor de trekking, vei învăța să respecți ce vezi și ce primești, reutilizând ceea ce ai și protejând resursele naturale.

Vei învăța despre arta de a fi pozitiv în viață

Dacă ai gânduri negative cu privire la mersul pe munte, mai mult ca sigur ca asta se întâmplă și cu alte aspecte din viața ta. Faptul că îți spui că nu poți sau că este imposibil este, de fapt, un bilet către eșec. Dacă îți menții atitudinea pozitivă, chiar dacă ascensiunea ți se pare grea, vei continua să încerci, până vei reuși.

Vezi tu, dacă consideri că nu vei putea niciodată urca pe munte, cel mai probabil așa va fi. Dar, tu poți face mai mult decât crezi. Singur îți pui blocaje și te reții de la a atinge anumite obiective. Trebuie doar să ai încredere în tine și să înaintezi pas cu pas. În cele din urmă, vei ajunge să pășești pe vârf.

Vei învăța că poți eșua câteodată și că este în regulă

Pe munte, vremea se poate schimba de la un minut la altul. Asta înseamnă că te pregătești, planifici totul, dar, cu toate astea, lucrurile se pot schimba complet.  Poate ești la 100 de metri de vârf, dar trebuie să te întorci din cauza circumstanțelor nefavorabile. Munții te învață că lucrurile sunt într-o permanentă schimbare și că trebuie să fii pregătit(ă) să întâmpini și să depășești aceste schimbări. Iar asta înseamnă, câteodată, să iei și decizii dificile.

Turismul de aventură îți oferă momente plăcute, relaxante, de detașare față de viața de zi cu zi, dar, în același timp, îți testează și limitele. Te face să vezi că poți mai mult decât crezi și îți arată că putem găsi bucurie și mulțumire și în lucruri simple.

Iti recomandam sa cauti De ce este o idee buna sa te apuci de trekking? la reducere de pret de Black Friday 2023 in magazinele recomandate.