Ocazional e bine sa ieși din zona ta de confort și să încerci altceva.

Activitățile de rafting în România sunt, de exemplu, o opțiune foarte bună.

Există posibilitatea de a alege între ture de rafting de dificultăți diferite, în funcție de experiență și disponibilitatea de a-ți testa limitele. Dar, pe lângă rafting mai există și altfel de activități de aventură în outdoor. Trebuie doar să fii deschis(ă) la a încerca ceva nou. Mai mult ca sigur că nu vei regreta experiența.

De ce să încerci activități noi în aer liber? Dar dacă nu ai experiență deloc, ce faci?

Totul are un început. Nimeni nu a făcut antrenamente speciale înainte să ia parte la astfel de activități. Așadar, nu ai de ce să-ți faci griji în privința asta. Pe lângă asta, vorbim de activități în cadru organizat, unde vei fi însoțit(ă) de oameni cu experiență. Chiar dacă ești dispus(ă) să încerci, nu-ți spune nimeni să mergi de capul tău. Este mai distractiv și mai sigur când faci parte dintr-un grup organizat.

Trekking sau drumeții montane

Dacă vrei să petreci mai mult timp liber în natură, dar încă nu te tentează activități cu prea multă adrenalină, trekking-ul sau drumețiile montane reprezintă o alegere potrivită pentru toată lumea.

Țara noastră are multe de oferit la acest capitol, din moment ce sunt foarte multe trasee montane, pe diferite grade de dificultate, ce oferă peisaje superbe. Drumețiile montane sunt o alternativă mai distractivă și sănătoasă a plimbărilor prin parc.

Ce este de reținut, atunci când ne dorim să facem drumeții montane, este importanța încălțămintei și îmbrăcămintei adecvate. Muntele este superb, dar nu este indicat să mergi nepregătit(ă). O pereche de ghete pentru trekking sunt necesare, la fel și îmbrăcămintea sport, comodă și lejeră. Un rucsac cu apă, o pelerină, cremă de soare și ceva de mâncare sunt de asemenea de folos.

Rafting printre peisaje superbe

Cum poți să te bucuri de peisaje care-ți taie respirația altfel decât pe jos? Răspunsul este dintr-o barcă ce alunecă pe apele unui râu. Deși pare o activitate plină de adrenalină și efort fizic, rafting-ul se pretează și celor care doresc activități mai liniștite, lipsite de agitație și momente neprevăzute. Turele de rafting se pot face atât pe râuri cu ape line, cât și pe râuri puțin mai învolburate, pentru cei care doresc să-și testeze abilitățile.

În ceea ce privește echipamentul de care ai nevoie, acesta va fi pus la dispoziție de către echipa ce organizează tura. Casca de protecție, vesta de salvare și costum de neopren vor fi asigurate, pentru sporirea confortului și siguranței. Pe lângă asta, vei primi și un set de instrucțiuni menite să te ajute pe parcursul turei.

Tiroliană pentru puțină adrenalină

Cei care își doresc senzații tari pot încerca o experiență pe tiroliană.

Este ceva aparte în a “pluti” la înălțime, deasupra vegetației, lacurilor, râurilor și a altor obiective care ar putea fi pe traseu. Dar, să fii agățat(ă) de un cablu la câțiva metri buni deasupra solului nu este ceva confortabil pentru toată lumea. Dacă reușești să treci peste acest aspect, vei dobândi o experiență de neuitat.

Din nou, toate măsurile de siguranță vor fi luate, astfel încât să te bucuri fără riscuri de experiență.

Traseele pe tiroliană se găsesc doar în anumite locații, din moment ce necesită instalarea unor suporți și a cablurilor speciale.

Cățărare pe stânci

Și cățărarea sau escalada pe stânci poate fi o aventură de neuitat. Este, fără doar și poate, ceva de pus pe listă dacă îți dorești activități puțin mai ieșite din comun.

Acest tip de activitate necesită echipament și instructaj special, ce vor fi puse la dispoziție de organizatori. Este bine de știut că vei fi asigurat(ă) pe parcursul întregii escalade cu o coardă de siguranță. Astfel, dacă aluneci sau nu te mai poți ține, nu există riscul să cazi în gol. Aceste activități au fost concepute pentru distracție, nu pentru a te supune la riscuri.

De ce să faci mai mult decât o plimbare cu bicicleta sau o ieșire în parc?

Atunci când reușești să faci ceva ce nu ai crezut că poți, sentimentul este unul incredibil. Când realizezi că ți-ai depășit limitele, îți va crește încrederea în forțele proprii. Unde mai pui că vei dobândi amintiri de neuitat. Așadar, începe prin a lua în calcul experiențele de rafting în România și bucură-te de frumusețea peisajului sculptat în timp de apele curgătoare.

Iti recomandam sa cauti Ce fel de aventuri outdoor poți practica în România? la reducere de pret de Black Friday 2023 in magazinele recomandate.