Modelele de telefoane care au aparut recent pe piata nu au dotari relevante fata de generatia anterioara, iar marii producatori din acest domeniu – precum Samsung sau Apple – nu ofera utilizatorilor noutati impresionante, performantele noi existand, eventual, in ceea ce priveste softurile telefoanelor inteligente.

Asadar, utilizatorii impatimiti de smartphone pot folosi in continuare aparatele pe care le-au luat cu un an in urma si sa investeasca mai degraba in accesorii, castigand astfel mai multe optiuni pentru a-si folosi telefonul.

 

Cum poate fi imbunatatit un telefon inteligent pentru a face mai multe?

Majoritatea detinatorilor de telefoane scumpe au venituri bune, ceea ce le permite sa achizitioneze accesorii si aplicatii pentru a folosi telefonul la capacitate maxima, orientandu-se de obicei spre cele care sunt de folos in munca sau care ajuta la organizarea si imbunatatirea vietii. Un produs bun si performant va pastra fidelitatea clientilor, mai ales daca acestia fac parte dintr-o categorie care-si permite sa cheltuie si pentru accesorii pentru iPhone sau  pentru alt tip de telefon inteligent scump.

Pe langa huse, folii de protectie pentru ecran, casti, suporturi si diverse dispozitive de incarcare si transmitere de date, foarte folosite sunt accesoriile pentru telefoane destinate soferilor sau cele cu care filmarile sau fotografiile sunt realizate mai usor sau la o calitate mai buna. Dar un ceas inteligent, un modulator FM, niste boxe portabile sau un joystick pot transforma un telefon inteligent intr-un instrument care are cu totul alta functionalitate decat cea de comunicare.

Aplicatiile sunt mai atragatoare pentru utilizatori decat dotarile unui telefon

Cei care aleg sa investeasca mult in telefoane performante au in vedere mai ales viteza de reactie a softului, precum si accesul rapid la informatiile pe care le pot gasi prin intermediul telefonului, dar este importanta si calitatea imaginilor pe care le pot obtine folosind camera telefonului.

Pe langa aplicatiile ce pot fi folosite pentru a gestiona documente pe telefon si pentru editare de texte si imagini (foto sau video), viata unui utilizator de smartphone poate fi mult usurata si prin optiunile de plata sau de schimb valutar direct de pe acest gadget, cardurile de plata si chiar cele de fidelitate fiind inlocuite cu aplicatii pe telefon.

Aplicatia care transforma telefonul in scanner de documente sau aplicatia care citeste coduri de pe produse pentru a afla preturi si alte informatii despre produse fac ca un telefon mobil sa fie mai mult decat un aparat folosit pentru a comunica.

Un telefon inteligent poate fi, de asemenea, transformat in telecomanda pentru televizor, dar si pentru diverse aparate din jur, care se pot conecta cu telefonul.

Foarte multe aplicatii pot fi accesate in mod gratuit prin optiuni standard, dar multi utilizatori considera ca merita sa investeasca si in module care sunt oferite contracost, mai ales daca acestea sunt utile in activitati profesionale. Aplicatiile de navigare sau cele destinate celor care calatoresc sunt instrumente fara de care utilizatorii se descurca mai dificil in locuri pe care nu le cunosc si pot determina pierderi de timp si de bani.

Chiar daca am devenit dependenti de micile aparate, pe care le purtam oriunde, ar fi pacat sa nu profitam la maxim de noile tehnologii pentru a ne face viata mai usoara si chiar mai placuta.

Iti recomandam sa cauti Are rost o investitie intr-un telefon din generatia cea mai noua? la reducere de pret de Black Friday 2023 in magazinele recomandate.