Achizitia unei case pare sa fie o optiune ce urca in preferintele oamenilor. Momentan, sunt suficiente anunturi de vanzari vile in Ploiesti, spre exemplu, pentru a satisface orice preferinte. Dar, daca trendul ramane ascendent, ofertele vor deveni mai rare. Asadar, daca ai in plan sa ai casa ta in curand, incepe sa faci studiu de piata de pe acum. Casa ideala nu apare intotdeauna usor, de aceea este bine sa fii cu ochii pe ce se intampla in piata.

De ce prefera tot mai multi oameni sa investeasca intr-o casa si nu intr-un apartament? Desi, de obicei, casele se vand la preturi mai ridicate, acestea ofera un set de avantaje ce nu pot fi obtinute atunci cand alegem sa locuim la bloc. Iata cei mai importanti factori motivatori ce justifica alegerea unei astfel de investitii.

Te vei bucura si de teren, nu doar de casa

Pe langa constructia in sine, atunci cand achizitionezi o casa, vei lua la pachet si o bucata de teren. Cat de mare este aceasta bucata depinde de oferta. Acesta optiune nu este disponibila in momentul in care cumparam un apartament. Iar teren in plus inseamna posibilitatea de a petrece timp in aer liber dupa bunul tau plac.

Este adevarat ca terenul are nevoie de atentie. Iarba va trebui tunsa si buruienile indepartate. Dar, posibilitatile pe care le ai la dispozitie sunt ofertante. Poti sa iti faci o mica gradina, sa plantezi pomi, sa-ti construiesti o piscina, un foisor si lista poate continua. Tine doar de spatiul disponibil, creativitatea si preferintele tale.

Poti sa-ti personalizezi proprietatea dupa bunul plac

Atunci cand locuiesti intr-un apartament, nu detii si exteriorul apartamentului. In cazul unei case, acest lucru nu este valabil. Esti liber(a) sa aranjezi fatada casei asa cum doresti. La fel poti proceda cu aleile, curtea si gradina casei. Poti amenaja un loc de joaca, poti planta ce iti place si iti poti crea propriul decor dupa gusturile si preferintele tale. O casa iti ofera libertatea de a-ti personaliza spatiul de locuit.

Ai spatiu sa te extinzi

Cand locuiesti la casa, este usor sa te extinzi in cazul in care spatiul devine insuficient. Cu siguranta vei avea posibilitatea de a darama un perete si contrui o noua camera, spre exemplu, daca va fi cazul. La bloc nu exista optiunea de a adauga noi anexe, in cazul in care spatiul nu mai este incapator. In acest caz, tot ce poti face este sa te muti intr-un alt apartament, mai mare, daca doresti sa te bucuri de mai mult spatiu.

Sau poti alege o casa, ce iti va satisface nevoia de spatiu asa cum trebuie. Daca planifici sa te extinzi pe viitor, uita-te cu atentie la planul casei. Vezi in ce mod poti extinde constructia actuala, in cazul in care vrei sa iei in calcul si aceasta posibilitate.

Se adapteaza mai usor schimbarilor din viata

Pe langa un spatiu generos si mai multa intimitate, o casa iti ofera si un grad ridicat de flexibilitate. De exemplu, daca ai oportunitatea de a-ti deschide propriul business si vrei sa profiti de ocazie, o casa poate fi, pentru inceput, sediul ideal. Nu vei deranja vecinii (din moment ce nu locuiesc perete in perete cu tine) si vei dispune si de spatiu de depozitare, in caz de nevoie.

Atunci cand iti treci sediul social al unei companii la adresa unui apartament intr-un bloc de locuinte, vei avea nevoie de acordul tuturor vecinilor ce impart cel putin un perete cu tine. Asta inseamna si vecinii de deasupra si cei de la etajul inferior.

O casa se vinde destul de usor

In ciuda a ceea ce cred unii, o casa se vinde destul de usor. Pe langa toti factorii mentionati mai sus, o casa este, de obicei, personalizata de catre proprietar. Asadar, se va gasi un cumparator care sa raspunda pozitiv la stilul si modul de amenajare al casei. Sau, va vedea potentialul de a transforma casa in caminul dorit.

In cazul unui apartament, gradul la care se poate personal spatiul este limitat. De aceea poate trece un an si chiar mai mult pana se va gasi un client potrivit pentru apartament.

Asadar, spatiul mai generos, curtea care permite petrecerea timpului in aer liber si posibilitatile de extindere si personalizare fac tot mai multi oameni sa aleaga casele, in detrimentul apartamentelor.

Contextul creat de pandemie a crescut atentia asupra beneficiilor de a locui la casa, de aceea se inregistreaza o crestere in interesul acordat acestor proprietati. Vezi si tu ce oferte de vanzari vile in Ploiesti sunt la momentul actual, pentru ca se prea poate sa iti gasesti locuinta perfecta intr-un timp scurt.

Iti recomandam sa cauti De ce tot mai multi oameni aleg sa cumpere case? la reducere de pret de Black Friday 2023 in magazinele recomandate.