Laminatoarele sau aparatele de laminat sunt folosite in atelierele de creatie publicitara pentru executarea unor materiale profesionale, de mari dimensiuni, asa cum sunt bannerele, afisele, posterele, brosurile sau chiar hartile. Unele laminatoare pot fi cu usurinta folosite chiar si acasa atunci cand este nevoie de a lamina diferite documente cum ar fi actele, fotografiile vechi sau unele documentele importante pentru a evita deteriorarea acestora. Desigur, dimensiunile difera si se refera la faptul ca in timp ce un laminator obisnuit poate fi pozitionat cu usurinta pe biroul de acasa, cel profesional are nevoie intre 1,5m si 2m de spatiu liber doar pentru asezarea acestuia. Dimensiunea unui astfel de aparat este direct proportionala cu dimensiunea materialului care urmeaza a fi laminat.

Pentru achizitionarea unui laminator pentru acasa preturile incep de la 150 de lei si pot ajunge chiar si pana la 4000 de lei. Insa, ce diferente pot fi remarcate intre aceste modele sau ce le clasifica acest pret? De unde provin aceste diferente de pret? Pentru a stii ce iti aduce un laminator la un pret de aproximativ 200 de lei si ce iti va aduce unul la 3000 de lei se poate folosi, de pilda, functia „Compara” a magazinelor de specialitate, astfel incat in asa fel se pot observa specificatiile diferite. De exemplu, o diferenta importanta poate consta in faptul ca viteza de laminare va fi considerabil mai mare la cel cu un pret mai ridicat iar temperatura laminatorului va putea fi reglata la nivelul dorit.

In ceea ce priveste laminatoarele profesionale, acestea pornesc de la 6000 de lei si pot ajunge pana la sume considerabile de 200, 250 de mii de lei. In acest caz, lucrurile stau ceva mai diferit deoarece in cazul spatiilor unde se realizeaza materiale publicitare vorbim despre eficienta acestor aparate, iar eficienta se traduce in puterea motorului, in controlul vitezei sau in reglajul presiunii. Diferentele dintre cele profesionale vor aparea intre diferite optiuni cum ar fi laminarea la rece sau la cald, laminarea pe o fata sau pe ambele sau tehnica sistemului de incalzire.

Iti recomandam sa cauti De la ce preturi pornesc laminatoarele la reducere de pret de Black Friday 2023 in magazinele recomandate.