Magazinele de mobila detin la ora actuala o multitudine de modele pentru toate gusturile. Incepand de la mobilier de living, mobilier pentru dormitor, mobilier de baie si ajungand pana la mobilier de gradina, exista o varietate larga de culori, forme, dimensiuni si alte specificatii. Insa nu numai numarul si diversitatea articolelor a crescut semnificativ in magazinele de specialitate, ci putem observa o schimbare majora la nivelul designului. Articolele de mobilier de astazi nu seamana aproape deloc cu ceea ce era pe piata acum douazeci, treizeci de ani. Insa care sunt schimbarile generale de design pe care le putem observa?

 

In mod cert, noile designuri mizeaza pe simplitate. Nu mai intalnim lucrari de sculptura, gravuri si alte ornamente din lemn, ci piesa este lasata exact asa cum iese dupa prelucrare – simpla si fara niciun fel de ornament. De asemenea, exista o tendinta minimalista in piesele de mobilier. Acestea nu sunt incarcate cu compartimente inutile in care nu poti sa asezi mai nimic, ci se urmareste ca mobila sa fie in totalitate functionala. Toate sertarele si compartimentele sunt gandite pentru nevoile clientilor.

 

Mai mult decat atat, se poate observa ca mobila moderna are usile dulapurilor din sticla. Practic, se urmareste o combinatie intre aceste doua materiale. Sticla mai fura din incarcatura aspectului greoi din lemn, astfel incat mobila nu va ingreuna intregul decor al incaperii. Un aspect in ceea ce priveste cromatica trebuie mentionat. Se poate observa ca mobila este vopsita acum in diferite nuante. Culoarea lemnului incepe incet incet sa dispara si este inlocuita cu nuante de galben, maro, bej, gri, alb sau chiar si negru. Asa ca, mobilierul pentru living poate avea acum aceeasi nuanta cu draperiile, cu covorul sau cu celelalte piese de mobilier.

 

Desigur, piesele noi din lemn nu sunt construite din lemn masiv. Mobila devine acum mai usoara de asamblat, mai usoara de transportat si chiar mai usoara de curatat. Incaperile devin mai aerisite, mai proaspete, mai luminoase atunci cand schimbi o piesa de mobilier veche cu una noua.

Iti recomandam sa cauti 5 schimbari de design in mobila moderna la reducere de pret de Black Friday 2023 in magazinele recomandate.