Tehnologia evolueaza in salturi, din ce in ce mai dese, cand ne obisnuim cu un anumit nivel, deja trebuie sa trecem la urmatorul. Nu este un lucru neaparat rau, fiecare salt tehnologic in parte aduce de la sine imbunatatiri pe partea de gadgeturi, de functionalitati care ne usureaza viata si nu in ultimul rand de baterii. Totul este mobil, totul este in miscare si totul depinde de baterii si de acumulatori. Fara ele am fi pierduti sau, cel putin, legati de o priza.

untitled

Laptopuri, smartphone-uri, gadgeturi de tot felul, toate depind de un acumulator pentru a functiona. Chiar si masinile se vor baza in curand total pe baterii, cei de la Tesla fac progrese uimitoare din acest punct de vedere. Bateriile auto sunt de mai multe tipuri, in functie de tipul de autoturism, fiecare cu propriul ei mod de functionare, o baterie AGM, precum acestea de aici, functioneaza cu placi de fibra de sticla, un material la care nu te-ai fi gandit cand auzi cuvantul baterie AGM. Aceasta tehnologie nu este noua, insa la inceput a fost folosita doar in aplicatii militare.

 

Masinile electrice, masinile fara sofer, erau subiect de science fiction acum nu foarte mult timp, insa pana la urma si o baterie AGM sau un acumulator de laptop era ceva de fantezie in trecut. Nimic nu este posibil pana cand este posibil si in cele mai multe cazuri posibilitatea aceea este legata de un acumulator. Smartphone-ul ar fi un aparat inutil daca nu ar avea o baterie buna.

 

O baterie face diferenta in tehnologie, chiar daca nu ne dam seama. Suntem axati pe capacitatile gadgeturile, pe ce pot face, pe cat sunt de performante, insa fara baterie multe dintre ele si-ar pierde rostul complet. Cate lucruri nu folosim in fiecare zi cu o baterie, de la ceasul simplu de pe perete, la bateria AGM, VRLA cu sau cu gel din masina, la micile baterii AA pentru orice gadget de buzunar.

Iti recomandam sa cauti Tehnologia bazata pe baterii la reducere de pret de Black Friday 2023 in magazinele recomandate.