Vrei sa cumperi sau sa vinzi un imobil?

Nu ezita sa apelezi la agentii imobiliare din Ploiesti pentru a te asigura ca interesele tale sunt protejate si bine reprezentate, indiferent de caz.

Crezi ca daca alegi sa faci totul singur(a) va fi mai avantajos? Poate la o prima vedere evitarea colaborarii cu o agentie imobiliara te va ajuta. Dar, mai jos, exista o serie de avantaje solide pentru care ar trebui sa apelezi la astfel de servicii.

Experienta in domeniul imobiliar

Nu este imposibil sa descalcesti itele proceselor de vanzare/cumparare in domeniul imobiliar. Deci, da, te poti descurca si fara ajutor, daca ai rabdare si esti suficient de determinat(a). Totusi, sa nu uitam ca agentii imobiliari au experienta in domeniu, datorita educatiei specializate si a lucrului de zi cu zi cu diversi clienti.

Diferitele situatii pe care le intalnesc in munca lor, plus avantajul de a urmari evolutia pietei imobiliare, duc la o acumulare de experienta, inaccesibila multora dintre noi. Asadar, cand alegi sa lucrezi pe cont propriu, s-ar putea sa iti scape din vedere anumite aspecte. Un agent imobiliar le va putea identifica, asigurandu-se ca intregul proces decurge armonios.

Abilitatea de a negocia si obtine oferte mai bune

Agentii imobiliari trebuie sa aiba, prin natura slujbei lor, abilitati bune de negociere. Tot ce se vinde are un pret ce lasa loc negocierilor. Dar, cat de mult poti negocia sta in abilitatea negociatorului.

In cazul in care doresti sa cumperi o proprietate, abilitatile de negociere ale unui agent imobiliar cu experienta te pot ajuta sa economisesti o gramada de bani. Aceste resurse iti vor fi de folos, fara indoiala, la renovarea si redecorarea noii locuinte.

Economisesti timp si bani

Una din cele mai frecvente neintelegeri legate de agentiile imobiliare este despre comisionul practicat de acestea. Multi cred ca daca aleg sa nu lucreze cu o agentie imobiliara, vor reusi sa economiseasca bani. Totusi, in 70% din cazuri, acest lucru nu se intampla.

Ca si cumparator, te poti intelege cu vanzatorul ca el/ea sa achite comisionul, in cazul in care doreste sa lucreze cu o agentie. Se poate intampla si vice versa. Sau, comisionul poate fi impartit intre cele doua parti, ambii beneficiind de serviciile agentiei.

Daca te feresti de plata comisionului unei agentii, pune la socoteala timpul pierdut pentru a te ocupa de documente si alte detalii. Apoi, este combustibilul pe care tu il consumi pentru a te deplasa in diverse locatii, pentru obtinerea documentatiei necesare. Pe langa toate astea, daca omiti un document sau ceva nu corespunde, procesul de vanzare/cumparare este incetinit sau amanat, lucru care va consuma mai mult timp si bani.

Un agent imobiliar va stii intotdeauna ce sa faca si se va ocupa de tot ce este necesar in locul tau. Iar toate astea sunt disponibile pentru o suma modica.

Documentatia necesara este acoperita

Probabil cel mai neplacut lucru legat de o vanzare sau cumparare de imobil este strangerea documentatiei necesare. Pentru a se intocmi un dosar de vanzare/cumparare, este nevoie de un set de documente, incepand de la documente apartinand de cartea funciara, pana la documente energetice si altele. Nimanui nu ii place sa piarda timp umbland de la o institutie la alta, completand cereri si stand la randuri.

Atunci cand colaborezi cu o agentie imobiliara, partea aceasta va fi in intregime acoperita de agentul care se va ocupa de proces. Iar tu vei putea sta linistit(a), ocupandu-te de lucruri cu adevarat importante.

Opinii avizate cu privire la valoarea unei proprietati

Pretul cerut de proprietari, pentru imobile, nu este intotdeauna in conformitate cu conditiile pietei. Mai precis, anumiti proprietari pot cere mai mult decat valoreaza acel imobil. Dar tu vei afla asta inainte sa platesti mai mult decat este necesar pentru un imobil, atunci cand colaborezi cu un agent imobiliar.

In concluzie, nu este necesar sa te supui stresului generat de o vanzare sau cumparare de imobil cand ai la dispozitie agentii imobiliare in Ploiesti. Experienta lor cu privire la evolutia pietei si a bunul mers la proceselor de vanzare/cumparare te vor scuti de multe batai de cap.

Iti recomandam sa cauti Avantajele colaborarii cu o agentie imobiliara la reducere de pret de Black Friday 2023 in magazinele recomandate.