Esti pe drumul spre aeroport, fericit ca ai reusit sa pleci in vacanta mult visata pe care ai planuit-o inca de la inceputul anului, insa iti dai seama ca nu ai dus gunoiul. Te gandesti ca atunci cand o sa ajungi acasa o sa miroase a peste. Mai rau, nu stii daca ai inchis usa de la casa sau de la garaj, sau daca ai stins lumina, daca ai luat tot ce ai nevoie. Ai planificat aceasta vacanta de multa vreme, ai gasit o oferta perfecta pentru o vacanta Grecia si ai inceput deja cu stangul.

 

image

 

Cu tot entuziasmul pregatirii pentru vacanta ta in Grecia poti uita anumite detalii importante care iti pot alimenta sentimentele de neliniste ca acasa se intampla ceva.

 

Pregatirea pentru vacanta are nevoie de organizare si momente de atentie. Indiferent cat de departe ti-ai propus sa calatoresti sau cat de multe zile planuiesti sa fii plecat, o lista cu toate lucrurile care trebuie verificate inainte de plecare poate fi utila si te poate scuti de anumite nelinisti.

 

Iata ce ar trebui sa verifici si cum sa te asiguri ca lasi totul in ordine inainte de a pleca.

 

 

  1. Protectie solara. Daca planuiesti o vacanta in timpul verii, protectia solara este elementul indispensabil care nu trebuie sa lipseasca. Este atat de important incat trebuie sa te gandesti la acest aspect inainte de a te pregati pentru vacanta propriu zisa.
  2. Nu uita de incarcatoare. Traim intr-o lume in care nu putem supravietui fara telefon si fara celelalte dispozitive electronice. Daca ramai fara baterie, vacanta ta poate fi una neplacuta. Probabil cea mai mare problema va fi faptul ca nu vei putea imortaliza acele momente placute din vacanta.
  3. Raspuns automat pentru mail. Daca esti o persoana a carei activitate presupune comunicarea prin email cu diferite persoane, seteaza un raspuns automat. Nu vrei ca dupa ce te intorci din vacanta sa fii intampinat de o multime de clienti nemultumiti.
  4. Vizita la banca. Inainte de a pleca, fa o vizita la banca pentru a vedea daca cardurile tale sunt valaibile, daca pot fi folosite in tara respectiva, sau sa te asiguri ca ai suficienti bani in moneda locala. Ratele de schimb valutar din aeroporturi sunt foarte mari.
  5. Curata frigiderul. Arunca toate produsele perisabile. Cateva minute acordate acestui aspect te vor scuti de multe mirosuri neplacute la sosire.
  6. Plateste facturile. Nu vrei sa te intorci din vacanta si sa te trezesti fara lumina, gaz sau apa.
  7. Muta cheia de rezerva. Probabil multi dintre noi avem un loc special unde lasam o cheie de rezerva. Atunci cand esti plecat las-o unui prieten de incredere.
  8. Trage draperiile. Acest lucru va impiedica curiosii sa se uite prin casa atata timp cat sunteti plecat.
  9. Scoate aparatele din priza. Chiar daca avem impresia ca un televizor sau o cafetiera nu consuma curent, adunate in timp, consuma foarte mult. Daca le scoti din priza vei reusi sa economisesti.
  10. Nu uita de alarma. Daca ai o alarma la casa nu uita de acest aspect. Vacanta ta in Grecia va fi mai linistita daca stii ca musafirii nu pot intra la tine in casa.

 

Iti recomandam sa cauti 10 lucruri de care trebuie sa ai grija inainte sa pleci in vacanta la reducere de pret de Black Friday 2023 in magazinele recomandate.