clock_fbblog

Suntem mereu in graba. Diminetile ne sunt incarcate iar casa arata precum o autogara. Ne trezim si alergam dintr-o incapere in cealalta. Nu ne ajunge timpul niciodata si se intampla de multe ori sa intarziem la locul de munca. Exista niste modalitati prin care poti sa economisesti timp in aceste dimineti incarcate.

            Eticheteaza recipientele

            Desi poate nu pare, a eticheta produsele si recipientele pe care le folosesti in fiecare dimineata te poate scuti de minute bune pe care le petreci in cautarea lucrurilor. Eticheteaza cu un aparat dintr-un pachet promotional Dymo tot ce poate fi greu de gasit sau de recunoscut prin casa in prima oara dupa ce ai deschis ochii.

            Pregateste-ti micul dejun noaptea

            Inainte de a dormi, gandeste-te ce ai vrea sa mananci dimineata. Pregateste-ti un bol de cereale iar dimineata adaua doar laptele. Pastreaza acel bol acoperit pentru a pastra cerealele proaspete. Fa-ti loc in frigider si pune produsele de care ai nevoie dimineata la vedere, pe un raft usor de accesat.

            Respecta aceeasi ora de somn

            Avand un program de somn, acelasi in fiecare noapte, iti va fi mult mai usor dimineata si te vei trezi mai fresh. Studiile au aratat ca un somn bun este mai bun decat un somn lung. Importanta este calitatea, nu cantitatea. De multe ori, te poti simti mult mai obosit dupa 8 ore de somn decat dupa 6,5 sau 7.

            Nu amana alarma

            Apasand mereu butonul “snooze” pare o idee buna, in teorie; insa acest lucru face mai mult rau decat bine. Daca simti ca te-ai trezit lejer si destul de odihnit la prima alarma, nu o mai seta si pe urmatoarea. Vei fi mult mai obosit peste zi si vei simti nevoia de a te pune in pat tot mai devreme, zi dupa zi. In plus, poti salva 5 minute cruciale.

            Trage draperiile

            Acesta poate fi considerat ca un secret al vietii matinale. Primul lucru pe care trebuie sa il faci dupa ce te ridici din pat este sa lasi lumina sa intre in camera. Trage draperiile, deschide geamul, iar astfel dorinta de a plonja inapoi in pat va scadea.

            Ignora tehologia

            Daca stii ca nu ai timp de a-ti verifica mailul, de a trage un ochi la stirile diminetii, nu o face. Nu porni televizorul, laptopul si ignora telefonul. In schimb, poti porni un radio si sa asculti “din mers” toate noutatile diminetii si eventual doua-trei melodii pana pleci. Focuseaza-te strict pe activitatile pe care le ai de facut.

            Alege sa iti usurezi si simplifici viata folosindu-te de aceste mici trucuri si transforma din fiecare dimineata normala una perfecta. Vei ajunge la timp la lucru, vei avea o zi mai senina si odihnita!

Iti recomandam sa cauti Modalitati de a economisi timp dimineata la reducere de pret de Black Friday 2023 in magazinele recomandate.