Baia nu mai este de mult timp doar acel spatiu destinat igienei personale, este un spatiu care trebuie sa fie cat mai frumos, care sa ne relaxeze, este un spatiu al frumusetii personale. De aceea trebuie sa alegem cu mare grija fiecare piesa de mobilier, cada de baie, cabina de dus, lavoarul, vasul de toaleta, oglinda, corpurile de iluminat si asa mai departe. Obiectele sanitare trebuie sa fie cat mai atragatoare, iar una dintre piesele cheie ale unei bai reusite este lavoarul. Iar daca tot vorbim de lavoare, sa vedem care sunt factorii cheie care determina alegerea lavoarului perfect pentru baia ta.

Verifica dimensiunile baii si alte detalii

Dimensiunile baii tale sunt importante atunci cand ai de ales intre diverse tipuri si modele de lavoare.Trebuie sa stii nu doar de ce dimensiuni de lavoar ai nevoie, ci si ce ar merge cu designul si culorile din baia ta. Depinde si de modul in care utilizezi baia. Daca este utilizata intens, de exemplu, vei avea nevoie de un lavoar cat mai rezistent. Lavoarul trebuie sa fie cat mai mare, pentru a nu fi incomod, iar daca este un lavoar pe blat, cu picior sau semi-incastrat, sa aiba si un aspect corespunzator.

Asigura-te ca ai un buget cat mai mare

Lavoarul este un obiect sanitar pe care il vei folosi vreme indelungata, asa ca, din nou, trebuie sa fie rezistent, iar ca sa fie, e posibil sa ai nevoie de un buget putin mai mare. Nu are rost sa iti cumperi un lavoar care se va sparge dupa cateva luni de utilizare. Oricum exista lavoare in diverse game de pret, asa ca ai de unde alege.

Inlocuiesti doar lavoarul?

E posibil sa renovezi complet baia, iar atunci vei avea libertate completa in alegerea lavoarului potrivit cu preferintele tale din prezent. Daca inlocuiesti doar lavoarul insa, atunci trebuie sa respecti traditia, sa alegi acelasi tip cu cel pe care l-ai avut inainte, sau va trebui sa schimbi si piesa de mobilier ce serveste ca masca sau spatiu de depozitare, sau sa faci modificari.

Ce trebuie sa stii despre montaj

Montajul in sine nu e ceva foarte complicat, majoritatea tipurilor de lavoare se instaleaza usor si rapid. Poti totusi sa ceri ajutorul unei persoane care este specializata in montarea lavoarelor, dar nu este obligatoriu.

Alegerea tipului de lavoar

La fel de important ca toate aspectele de mai sus este si alegerea tipului de lavoar. Ai de ales intre lavoar incastrat, semi-incastrat, lavoar sub blat, lavoar pe blat, lavoar cu piedestal si alte tipuri de lavoare.

Iti recomandam sa cauti Sfaturi utile despre alegerea lavoarului de baie potrivit la reducere de pret de Black Friday 2023 in magazinele recomandate.