Orasenii care au acces la o retea de apa cu calitate controlata sau gospodarii care si-au creat ei insisi, de la un izvor, o instalatie de alimentare cu apa a casei pentru spalat, dar si pentru baut si prepararea mancarii pot asigura o calitate stabila a apei folosind aparate pentru dedurizarea apei sau pentru o filtrare care asigura diverse calitati apei potabile. Astfel de aparate nu sunt niste dotari de fite pentru casa unei familii cu copii sau persoane bolnave, sunt necesare pentru a preveni boli si pentru a mentine o stare de sanatate optima a membrilor familiei.

Cei interesati de calitatea apei destinata copiilor pot citi pe internet sau in reviste foarte multe studii si articole, unele care sustin cu dovezi stiintifice si argumente care nu pot fi combatute ca apa imbuteliata, pentru care platim avand asteptari de calitate, poate fi, de fapt, impropie consumului daca este pastrata in sticle de plastic, in conditii de temperatura prea scazute sau prea ridicate.

Instalarea unui filtru pentru apa de la robinet pentru sanatatea locatarilor

Varianta ideala de a asigura apa potabila de calitate in casa este instalarea unui filtru la conducta de apa. Astfel, apa de la robinet este proaspata, probabil ca deja are o calitate controlata de firma autorizata sa alimenteze localitatea cu apa potabila, iar filtrul asigura aceasta calitate (eliminand din apa eventuale impuritati si microorganisme) si un gust placut al apei potabile. Capacitatea de filtrare si imbunatatire a apei a unui filtru poate fi foarte buna, in functie de caracteristicile acestuia, existand pe piata si variante care ofera un control al PH-ului apei sau variante de filtru pentru dus, destinate sa asigure o protejare si ingrijire a pielii prin ionizare, incetinirea imbatranirii tesuturilor, dar ajuta si la hidratare eficienta a pielii.

Parintii bebelusilor se straduie sa le asigure apa de cea mai buna calitate, solutia care este la indemana oricui fiind fierberea apei potabile, insa clocotirea apei mai mult de 10 minute produce o concentratie prea mare de nitrati, sodiu si calciu, cu riscandu-se imbolnavirea rinichilor sau alte afectiuni, in unele situatii chiar grave.

De asemenea, pentru sanatatea organismului si aspectul frumos al pielii trebuie luate in considerare si aparatele pentru dedurizarea apei, necesare mai ales persoanelor care au afectiuni renale.

Calitatea apei pentru aparatele din casa

Este cunoscuta importanta solutiilor anticalcar pentru masinile de spalat, dar si alte aparate electrocasnice (aparate de cafea, frigidere cu dozator etc.) care au nevoie de alimentare cu apa in functionare se pot deteriora din cauza unei ape calcaroase. In zonele in care se stie ca apa este calcaroasa, folosirea unei statii de dedurizare a apei ajuta la mentinerea sanatatii locatarilor, dar protejeaza si aparatele de depunerile de calcar.

De asemenea, unele plante pot fi afectate de o concentratie prea mare a calcarului in apa cu care sunt udate, observandu-se diferente in sanatatea plantelor daca au fost udate cu apa obtinuta prin dedurizare. Oamenii de la tara stiau, din mosi stramosi, ca apa de ploaie este mai propice atat pentru udatul unor plante sensibile, cat si pentru igiena oamenilor, fiind numita si apa moale (fara calcar), care face pielea mai frumoasa si parul stralucitor.

Iti recomandam sa cauti Cum se poate imbunatati calitatea apei de la robinet? la reducere de pret de Black Friday 2023 in magazinele recomandate.