In momentul in care alegi sa profiti de o sursa de energie regenerabila, cum este soarele, trebuie sa acorzi o atentie speciala nevoii de energie electrica a casei tale. Pentru a beneficia de energie electrica generata de lumina soarelui, este nevoie sa instalezi un sistem de panouri fotovoltaice care sa capteze si sa transforme lumina soarelui in energie electrica. Iar cu ajutorul acesteia sa iti pui in functiune electronicele si electrocasnicele.

Pentru a beneficia insa de cantitatea de energie electrica de care ai nevoie pentru a-ti alimenta intreaga casa, trebuie sa stii cat consumi si care este numarul de panouri de care ai nevoie. Capacitatea de productie a panourilor fotovoltaice este foarte importanta, deoarece aceasta te ajuta sa calculezi de cate panouri vei avea nevoie pentru a-ti alimenta intreaga casa.

Numarul de panouri pe care urmeaza sa il achizitionezi depinde insa foarte mult si de spatiul de care dispui pentru instalarea acestora. Majoritatea persoanelor aleg sa instaleze aceste sisteme pe acoperisul casei. Daca te numeri si tu printre acestea, va trebui sa acorzi o atentie deosebita si marimii acoperisului.

Pentru a determina marimea optima a panourilor fotovoltaice de care ai nevoie, ia in considerare urmatorarele lucruri:

1. Aduna toate facturile de anul trecut – ai nevoie de informatiile de pe aceste facturi pentru a putea calcula care este aproximativ consumul de energie lunar si care au fost costurile pentru acest consum. Pentru informatii mai detaliate asupra consumului, ai posibilitatea sa contactezi compania care iti asigura energia electrica.

2. Determina care este partea acoperisului tau care este orientata catre sud – gaseste si calculeaza marimea acestei suprafete. Trebuie sa stii ca partea acoperisului orientata spre sud va fi aceea care va produce cea mai mare cantitate de energie elecrica.

3. Calculeaza care este numarul panourilor fotovoltaice de care ai nevoie – pentru a afla care este numarul panourilor fotovoltaice care incap pe acoperisul casei tale, foloseste urmatoarea regula de calcul: suprafata acoperisului casei tale in metri patrati, se imparte la 14 metri patrati. Suma rezultata din acest calcul trebuie sa o rotunjesti spre minim si vei afla de cate panouri fotovoltaice ai nevoie.

4. Calcularea marimii panourilor fotovoltaice de care ai nevoie – pentru asta va fi nevoie sa faci din nou un calcul. Dupa aflarea numarului de panouri care incap pe acoperisul casei tale, va trebui sa imparti energia electrica la numarul panourilor care incap pe acoperis. Rezultatul calculului iti va indica tipul si capacitatea panoului fotovoltaic de care ai nevoie pentru a-ti alimenta casa cu necesarul de energie.

Dupa aceste calcule si alegerea panourilor fotovoltaice potrivite, productia de energie depinde doar de conditiile meteo. Avand in vedere ca panourile fotovoltaice produc energie cu ajutorul luminii solare si nu cu caldura oferita de acesta, vei beneficia de energie din aceasta sursa regenerabila tot anul. Trebuie sa stii insa ca pe timp de iarna, cantitatea de energie electrica produsa va fi mai mica decat vara. Avand in vedere faptul ca se intuneca mai repede, panourile nu au la fel de mult timp sa capteze lumina solara ca si vara.

Calculeaza si tu care este numarul si capacitatea de sisteme de panouri fotovoltaice de care ai nevoie si beneficiaza zi de zi de beneficiile energie electrice produsa cu ajutorul unei surse regenerabile si inepuizabile.

Iti recomandam sa cauti Capacitatea panourilor fotovoltaice de care ai nevoie pentru a acoperi necesarul de energie al casei tale la reducere de pret de Black Friday 2023 in magazinele recomandate.