Cel mai probabil ai o parere proasta despre masinile Ssangyong din cauza ca, de fapt, nu stii foarte multe despre ele. Probabil ca nici faptul ca nu ii poti pronunta corect numele nu ajuta, dar nu este prima masina cu un nume strain pe care o intalnesti si ai reusit sa te obisnuiesti cu toate celelalte, asa ca de ce nu ii dai si ei o sansa?

 

Ssangyong Tivoli este cel mai popular model produs de compania filipineza, iar numele acestei masini trebuie citit invers pentru a avea sens: “ilovit” (sau, mai clar, “I love it”). Masina deja pare mai simpatica doar stiind acest detaliu despre ea, iar daca o mai analizam putin si observam “silueta” curbata nu putem sa nu ne gandim la mult mai cunoscutul Nissan Juke pe care il egaleaza din toate punctele de vedere. (Mai putin pretul, evident, pentru ca atat un Tivoli nou, cat si piesele auto pentru Ssangyong sunt mult mai ieftine.)

 

Prima surpriza este calitatea exceptionala a masinii. Atat interiorul confortabil, cat si exteriorul compact iti dau impresia ca te uiti la o masina scumpa, produsa in Bavaria.

 

Iar daca dezvoltam acest subiect, ajungem la a doua surpriza: interioare uimitoare. Tivoli reuseste sa combine cu succes liniile drepte ale aerisirilor cu liniile rotunde ale celorlalte suprafete de pe bordul masinii. Scaunele sunt cusute cu atentie, folosind un fir gros ce le da un aspect retro, iar bordul are din loc in loc elemente lucioase pentru a combate monotonia.

 

Odata ce urcam la volan descoperim surpriza nr. 3: acceleratia. Felul in care motorul si transmisia sunt concepute ii da masinii posibilitatea de a accelera mult mai rapid decat te-ai astepta, si de a face asta constant si liniar.

 

Tot la volan vom descoperi si a patra surpriza, si anume faptul ca Tivoli poate fi condus in trei moduri: Confort, Normal si Sport. Asa ca atitudinea ta dintr-o anumita zi se poate reflecta perfect in felul in care masina ta te duce din punctul A in punctul B, si in cat de mult influentezi tu acest drum.

 

A cincea surpriza vine in momentul in care masina trebuie dusa la mecanic pentru revizia periodica sau pentru schimbarea consumabilelor. Piesele auto pentru Ssangyong au preturi foarte accesibile, si sunt si usor de gasit in magazine ca Egarajul.

Iti recomandam sa cauti 5 surprize pe care ti le pregateste un Ssangyong Tivoli la reducere de pret de Black Friday 2023 in magazinele recomandate.