Sa locuim la casa este visul fiecaruia dintre noi. Ne-am saturat de blocuri, betoane, spatii mici si vecini galagiosi si neprietenosi. Ne-am saturat de spatiul inchis pe care ni-l ofera traiul intr-un aparatament de bloc si mereu vom tanji dupa traiul la curte si de ce nu la o vila superba. Cei mai norocosi dintre noi locuiesc intr-o vila in Cluj sau intr-un alt oras, sau chiar acum cauta oferte pentru case de vanzare.

Un trai la casa iti aduce numeroase beneficii, insa principalul lucru pentru care o persoana il va iubi acest mod de viata, este spatiul si gradina care vine odata cu casa. Cu siguranta daca locuiesti intr-o vila superba iti vei dori ca gradina ta sa se ridice la nivelul asteptarilor. Si fiindca tu nu esti un expert, ai nevoie cu siguranta de cateva idei pe care le vei gasi mai jos.

Cand ai de gand sa iti amenajezi gradina cu flori sa stii ca ai numerose variante de luat in considerare, dar cu siguranta ai admirat gradinile vecinilor si deja te-ai gandit ca ai putea sa le ceri si lor niste seminte sau bulbi.

Odata ce ai inceput sa iti amenajezi gradina trebuie sa stii ca aceasta nu se va transforma peste noapte. Este nevoie de timp si munca pentru a ajunge la ceea ce ai visat. Anual vei fi nevoit sa lucrezi, sa o imbunatatesti, sa schimbi florile, sa mai adaugi, sa mai scapi de unele soiuri care nu iti mai plac.

garden_house_oregon-normal

 

Sa vedem care sunt principalii pasi:

  1. Alege o paleta pentru gradina ta cu flori, gandeste-te cum vrei sa arate la final. Vrei sa fie multicolora, sau ai vrea sa pastrezi o anumita nuanta? Vrei sa ai plante agatatoare, mari, sau medii? Vrei sa faci anumite aranjamente? Cea mai buna idee este sa consulti o revista de specialitate si sa te orientezi spre ceea ce crezi ca s-ar potrivi gradinii tale, si cel mai important, ceea ce se potriveste gusturilor tale.
  2. Aranjeaza florile in gradina in mod echilibrat. Combina flori inalte si scurte in functie de nevoile lor de lumina. Pentru unele lumina este extrem de importanta, iar pentru altele, umbra este benefica.
  3. Organizeaza-ti gradina astfel incat caile de acces dinspre intrare spre gradina sa nu fie incurcate de flori. Ai grija ca trotuarele sa fie bine delimitate de flori, sa nu fie prea inguste astfel incat trecatorii sa le distruga.
  4. Alege flori cu parfum. De fiecare data cand vei dori sa te bucuri de un moment de relaxare, o gradina cu flori cu parfum va accentua si mai mult senzatia de liniste si relaxare.
  5. O gradina afara, inseamna si flori in ghivece. Chiar daca vila ta este plina de flori in ghivece, pentru gradina ta vei putea opta pentru ghivece mai neconventionale. Un exemplu ar fi o pereche de cizme de cauciuc pe care nu le mai porti, sau un bustean scobit. Efectul acestor trucuri este spectaculos.

Aceste cateva idei generale te vor ajuta sa iti amenajezi gradina din jurul vilei tale. Spatiu de relaxare, de distractie, gradina ta are nevoie de munca si de idei bune. Pentru o vila in Cluj cu o gradina superba, cauta cele mai bune solutii si idei. Informeaza-te, internetul este plin de idei geniale, si amenajeaza-ti gradina intr-un mod inedit.

 Eden Imobiliare str. Dorobantilor nr 42 Ap 14 Et 1 Cluj-Napoca, Romania 400117 Phone: 0371376027

Iti recomandam sa cauti Vila ta are nevoie de o gradina de vis la reducere de pret de Black Friday 2023 in magazinele recomandate.