Numele acestui produs – lăptișor de matcă – sună ca un fel de ingredient mistic și nu-i departe de adevăr, lăptișorul de matcă e o substanță nobilă, cu proprietăți spectaculoase, rezervată reginelor din stupurile de albine.

Unul dintre avantajele majore ale este capacitatea acestuia de a ne ajuta în reglarea sistemului nostru imunitar, cu atât mai mult în perioadele reci ale anului, când organismul nostru este mult mai sensibil la acțiunea factorilor externi de stres, oboseală, sau a diferitelor epidemii cu care ne confruntăm. Lăptișorul de matcă, fără a fi un medicament, e un tonic general de sănătate, dar și un aliat de nădejde în diferite afecțiuni, ajutând la:

  • încetinirea semnelor de îmbătrânire
  • stimularea creșterii părului și a unghiilor
  • prevenirea artritei, a problemelor digestive
  • atenuarea afecțiunilor cardiovasculare
  • reducerea oboselii, a stresului, a insomniei

Componenta lui principală, acidul 10-HDA, despre care se știe că este un excelent antiviral, antibacterian și antifungic, acestea fiind benefice unei stări de sănătate generală, alături de acetilcolina, element esențial în transmiterea influxului nervos, conferă lăptișorului de matcă capacitatea de-a ne spori activitatea celebrală, îmbunătățindu-ne memoria și crescându-ne puterea de concentrare, fiindu-ne de mare ajutor în perioade aglomerate, de consum fizic și psihic ridicat.

Natura vindecă de la interior la exterior. O alimentație curată, sănătoasă, consumul unor alimente cu proprietăți atât de spectaculoase ca cele ale lăptișorului de matcă, sunt aliații noștri pentru o imunitate ridicată a organismului. Specialiștii ne recomandă cure de câte 6 săptămâni în care să consumăm lăptișor de matcă pur pe stomacul gol, una sau două lingurițe dozatoare.

are gust acrișor și astringent, o culoare gălbuie și consistență cremoasă. Îl putem consuma ca atare, cu lingurița dozatoare, cu o cantitate mică de apă, sau îl putem consuma în combinație cu alte produse apicole, cum ar fi mierea, polenul sau propolisul. Trebuie să păstrăm lăptișorul de matcă la rece, pentru a nu i se pierde din proprietățile nutritive, din conținutul extrem de bogat în vitamine (în special vitamina B5, supranumită vitamina anti stres), minerale și oligoelemente.

Regăsim efectele benefice ale lăptișorului de matcă și-n cosmeticele preparate de fiecare dintre noi acasă, din componente naturale, crude, sănătoase. Măștile de față au un efect anti-îmbătrânire, revigorând epiderma, conferindu-i strălucire și elasticitate. Pentru prepararea facilă a unei măști pentru ten normal putem să folosim ingrediente pe care le avem la îndemână, amestecând un gălbenuș de ou cu o linguriță de ulei de măsline și un gram de lăptișor de matcă, din aceste ingrediente obținând o cremă pe care o întindem pe toată suprafața tenului și o lăsăm să acționeze timp de treizeci de minute.
Așadar, să ne aliem cu lăptișorul de matcă, acest produs care conține un complex de substanțe atât de benefice imunității de care organismul nostru are nevoie pentru a funcționa și a da randament în viața de zi cu zi.3

Iti recomandam sa cauti Laptisor de matca pur – cel mai bun aliat al imunitatii! la reducere de pret de Black Friday 2023 in magazinele recomandate.