Cand vine momentul sa iti vinzi locuinta, sa o dai in chirie sau cand esti in situatia de a cauta un apartament de inchiriat sau o casa de vanzare, ai la dispozitie doua optiuni. Fie alegi sa faci cautarile necesare si tot procesul de unul singur, fie alegi sa colaborezi cu cele mai bune agentii imobiliare din Ploiesti.

Cand vine vorba despre a indeplini tot procesul de vanzare sau cumparare a unei noi locuinte de unul singur, trebuie sa stii ca vei avea multe drumuri de facut, va trebui sa comunici cu multe persoane si va trebui sa acorzi destul de mult timp tuturor lucrurilor necesare.

Tocmai pentru a salva timp, si pentru a nu fi nevoiti sa intre in contact cu o multime de oameni, multe persoane aleg sa lase cautarea sau vanzarea unei locuinte pe mana profesionistilor. De cele mai multe ori colaborarea cu o agentie imobiliara este cel mai simplu si mai rapid mod de a gasi o noua locuinta sau de a-i gasi casei tale un nou proprietar.

Inainte de a incepe o colaborare cu o agentie imobiliara, este indicat sa te informezi despre cum functioneaza acestea si despre care sunt costurile pe care ei le percep pentru inchiriere, vanzare sau cumpararea unor imobile.

Tocmai pentru a te pregati pentru o asemenea colaborare, am ales ca in articolul de azi sa discutam despre care este motivul pentru care agentiile imobiliare percep comisioane si suma aproimativa pe care acestea o percep pentru un anumit serviciu.

Una dintre cele mai des intalnite intrebari este cine plateste comisionul catre agentie, vanzatorul sau cumparatorul? Trebuie sa stii ca in momentul in care alegi sa colaborezi cu o agentie imobiliara, comisionul perceput de acestia va fi platit atat de tine, cat si de viitorul cumparator. Va trebuie sa platiti amandoi deoarece serviciile pe care o agentie le ofera sunt diferite. Pe de o parte agentia se ocupa cu promovarea online si offline a imobilului pus la vanzare de catre tine, iar pe cealalta parte tine cont de nevoile persoanei interesate si o pune la curent cu ce a mai aflat referitor la cererea sa.

O alta intrebare des intalnita este despre cand se achita comisionul? De cele mai multe ori, conform contractului comisionul se achita la sfarsit, cand tranzactia este finalizata. Comisionul va fi stabilit inca de la inceputul colaborarii, in acest fel vei putea fi sigur ca nu apar costuri ascunse ulterior.

In ceea ce priveste comisionul perceput, acesta este diferit in functie de agentie si dupa cum am mentionat si mai sus este stabilit inca de la inceput. In acest fel, nu vei avea costuri suplimentare si nu vor aparea neplaceri, precum nevoia de a achita o suma mai mare decat cea stabilita la inceputul colaborarii.

Pentru a salva timp si pentru a nu te incarca cu tot ce presupune vanzarea sau cumpararea unei noi locuinte, apeleaza cu incredere la cele mai bune agentii imobiliare din Ploiesti.