Ai observat în ultima perioadă o lipsă de motivație în rândul echipei tale? Nu este de mirare, anul 2020 ne-a testat foarte mult puterea de adaptare la schimbare. Drept urmare, trebuie să aduci o noutate în compania ta pentru a preîntâmpina anumite probleme care ar putea avea un impact negativ asupra activității de business în noul an.

Cu alte cuvinte, poate că a venit momentul să te gândești la organizarea unui program de team building outdoor pentru a-ți ajuta echipa să își regăsească motivația și puterea de lucru.

Activitățile în aer liber oferă o doză de energie și apasă pe butonul de reset în mintea fiecărui membru al echipei tale pentru ca lucrurile să se echilibreze și să funcționeze poate chiar mai bine decât înainte.

Departamentele au ocazia de a colabora între ele și de a genera idei noi mai ușor

Oricât am încerca să negăm acest aspect, mediile închise oferă un sentiment de presiune pentru aproape fiecare angajat. În aer liber și departe de calculator și telefonul de serviciu, șansele ca aceștia să se simtă confortabil, să împărtășească idei noi și chiar să se cunoască mai bine sunt mult mai mari.

Adevărul este că locurile noi, alături de oameni noi, inspiră la crearea de idei noi.

Posibilitatea de a-ți petrece timpul în compania unor colegi cu care, de regulă, nu ai o interacțiune constantă deschide calea către posibilitatea de a învăța lucruri noi și chiar la îmbunătățirea lucrului în echipă ca întreg.

Oferă o doză de vitamina D care să stimuleze moralul și productivitatea echipei

Într-o lume ideală, fiecare dintre noi putem sta o zi întreagă între patru pereți, în fața unui calculator, iar puterea noastră de concentrare și muncă ar rămâne la cote maxime. Da, sună cam exagerat.

Posibilitatea de a-ți scoate angajații la aer curat pentru o doză sănătoasă de vitamina D poate avea un impact pozitiv asupra moralului acestora.

Activitățile în aer liber pot scoate în evidență diferite puncte forte în echipa ta care poate că nu ar putea fi identificate în mediul de birou. Petrecerea unui timp în natură și stabilirea unei legături între colegi în timp ce parcurg activități de grup, precum raftingul sau cățărările ajută la întărirea legăturilor în echipă și la îmbunătățirea comunicării în mod organic.

Aceste activități vor îmbunătăți și lucrul în echipă la birou, deoarece ne este mai ușor să lucrăm alături de persoane cu care rezonăm și alături de care am avut parte de momente distractive și creative.

Rezolvă conflicte

Conflictele în echipe sunt inerente, dar nu trebuie să fie privite neapărat ca pe un lucru negativ.

Sunt ocazii în care conflictele se pot transforma într-un lucru constructiv și util pentru mediul de lucru. Neînțelegerile apar atunci când există grupuri de persoane cu experiențe diferite.

Cheia pentru a rezolva aceste conflicte este prin abordarea unor activități care să presupună ascultarea și acceptarea unor păreri diferite. Dacă membrii echipei tale își pot grupa opiniile, abilitățile și experiențele pot atinge mai multe obiective comune afacerii.

Ești pregătit să încerci acest lucru pentru echipa ta?

Nu trebuie să te ocupi singur de toate aceste activități de team building outdoor, vei fi copleșit. În schimb, poți apela la profesioniști precum Vertical Adventure care au instrumentele și cunoștințele necesare pentru a scoate tot ce este mai bun din echipa ta pentru business-ul tău.

Iti recomandam sa cauti Cum te ajută team buildingurile să îți dezvolți echipa la reducere de pret de Black Friday 2023 in magazinele recomandate.