Blog
01-03-2015

Avem alternativa la zahar?

Fiecare dintre noi, consuma zahar, indiferent ca este folosit la indulcirea cafelei sau a ceaiului, dar putini stiu ca zaharul rafinat este unul dintre cele mai nocive si daunatoare alimente din dieta omului modern. Conform studiilor, am ajuns sa consumam de 5 ori doza maxima recomandata de zahar zilnic, iar acest lucru se intampla pentru ca o multitudine de produse din comert contin mai mult zahar rafinat de cat ne-am astepta, acesta apare in sucurile pe care le bem si chiar in conservele pe care le consumam.

Fiecare lingurita de zahar din cafea se cumuleaza catre un total zilnic ce isi pune amprenta asupra organismului in cele mai neplacute moduri.

Asta nu inseamna insa ca cei pentru care o gustare dulce sau cafeaua din timpul zilei sunt rasfatul bine meritat nu exista alternative.

1. Stevia. Stevia este cea mai sigura alternativa hipocalorica la zaharul alb rafinat. Spre deosebire de zahar, pe care multi il numesc otrava alba datorita efectelor pe care le are asupra organismului, stevia nu este doar o alternativa atenta cu silueta ci una cu adevarat sanatoasa. Stevia este singurul indulcitor cu efecte benefice clare asupra sanatatii demonstrate in urma unor studii de amploare organizate de universitati de prestigiu.

 -

2. Siropul de artar. Siropul de artar se obtine din seva unui anumit tip de artar care este fiarta pana cand apa se evapora si ramane doar un sirop concentrat. Concentratia siropului este cea care determina culoarea si gustul produsului finit.

Pentru a avea garantia ca nu au fost adaugate alte tipuri de zaharuri se recomanda consumarea siropului de artar in stare cat mai pura. Siropul de artar este un indulcitor organic, natural insa consumul de sirop de artar in exces nu este recomandat datorita continutului caloric.

 Sirop de artar BIO 250g Primeal

3. Mierea. Putine alimente se pot compara cu mierea organica in materie de efect asupra sanatatii si starii generale de bine. Mierea este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale, poate fi folosita pentru a trata diverse probleme de sanatate si chiar pentru a ameliora simptomele alergiilor sezoniere. Gustul mierii difera in functie de florile pe care albinele le polenizeaza, astfel fiecare sortiment de miere vine cu propria sa aroma facand din miere un adevarat rasfat al simturilor, totul de la textura, culoare, miros pana la gust inobileaza aceasta alternativa naturala si sanatoasa la zaharul alb rafinat.

Miere poliflora 950g Prisaca Transilvania

Sa invatam sa consumam sanatos, sa consuma alimente bio!