Locuinta unor tineri poate fi simpla, dar comoda, pe cand oamenii care au trecut de varsta tineretii dau mai multa importanta aspectului si dotarilor. In plus, obiceiul de a mentine curata bucataria (locuinta, in general) se invata odata cu trecerea anilor, lipsind la multi tineri, chiar si la fete, fie din lipsa timpului, fie existand mereu alte prioritati.

Asadar, daca sunt in dotare cel mult doua farfurii, doua oale si asa mai departe, acestea trebuie spalate pentru a avea vesela curata la masa urmatoare.

Strictul necesar in bucataria tinerilor

Desi pare simplu, tinerii sunt tot mai sofisticati, avand si obiceiuri culinare diferite de ale generatiilor anterioare. Mobilierul pentru bucatarie poate fi simplu, insa ei pun pret pe dotarile din bucatarie si pe ustensile si vesela care sa fie utile pentru a gati feluri cat mai apropiate de cele servite in localuri. Cu siguranta, bunica nu stia ce este acela un wok, insa multi tineri au in bucatarie o asemenea tigaie si condimente pentru preparate asiatice, mai ales sos de soia.

Dat fiind ca tinerii pot ocupa la un moment dat o locuinta care nu este cea in care vor locui tot restul vietii, achizitia de aparatura electro-casnica trebuie sa tina cont de acest aspect. Aragazul poate fi inlocuit cu o plita cu inductie, usoara si foarte utila celor care nu au timp sa gateasca si care cel mai adesea pregatesc semipreparate sau incalzesc mancare. Un cuptor cu microunde este, de asemenea, practic, insa nu este tocmai o solutie buna pentru sanatate (Japonia a oprit recent productia si comercializarea de cuptoare cu microunde, o dovada de luat in considerare ca nu ar trebui sa existe un asemenea aparat in casa). Totusi, un cuptor electric este util in orice bucatarie, atat pentru a incalzi si pregati produse semipreparate sau preparate, cat si pentru a gati in mod sanatos diverse feluri de mancare, mancarea facuta in cuptor fiind mai sanatoasa decat cea preparata prin prajire.

Un mic frigider, care sa aiba si congelator este, de asemenea, o necesitate pentru orice persoana, risipa reducandu-se mult daca alimentele pot fi pastrate la rece. Foarte multi tineri pun pret pe masina de spalat vase, care era considerata un lux pana nu demult, insa acum achizitia unui astfel de aparat pentru bucatarie se poate face la un pret acceptabil si investitia poate fi recuperata prin economia facuta la consumul de apa.

Stil minimalist pentru mobilierul din bucatarie

La moda este stilul industrial, cu aspect minimalist si acesta, iar fetele sau tinerele doamne sunt foarte atrase de un aspect chic in bucatarie. O mica masa cu doua scaune poate fi de ajuns pentru a manca in bucatarie sau o varianta de masa plianta cu scaune de asemenea pliante poate lasa bucataria sa aiba un spatiu larg, fara a inghesui mult mobilier si, totusi, cu resurse pentru musafiri, care, de multe ori, se simt mai bine in bucatarie decat intr-o sufragerie.

Importante sunt insa spatiile de depozitare, pentru alimente, dar si pentru vase, care pot asigura un aspect ordonat bucatariei, pentru a aranja si ascunde o gramada de lucruri de care este nevoie intr-o bucatarie.

Iti recomandam sa cauti Amenajarea bucatariei pentru tineri la reducere de pret de Black Friday 2023 in magazinele recomandate.