afin

Suntem in plin sezon al afinelor si le vedem peste tot in piete, pe marginea drumurilor de munte si chiar si pe Internet. Aceste fructe de padure sunt din ce in ce mai cautate pentru efectul lor antioxidant si potentialul lor in prevenirea cancerului si tratarea altor boli. De asemenea, protejeaza ADN-ul, stabilizeaza colesterolul, trateaza hipertensiunea si prin continutul scazut de zahar, este indicat diabeticilor. Cert e faptul ca afinele sunt foarte sanatoase.

 

La pretul cu care le gasesti pe piata, te-ai gandit vreodata cat ar fi de profitabil sa investesti in plantatii de afin? In randurile de mai jos, iti voi da 5 motive pentru care merita sa te gandesti la asta.

 

  1. Afinele reprezinta o investitie pe termen lung, fertilitatea unor plantatii de afin se poate intinde si pe 40/50 de ani si productia poate ajunge si pana la 58 t/ha in conditii optime de caldura, lumina si aciditate a solului.

 

  1. Exista o multime de subventii oferite de Ministerul Agriculturii sau de structurile Uniunii Europene de care poti profita. Daca esti eligibil pentru un asemenea proiect, firmele de consultanta iti vor concepe cereri de oferta dintre care vei putea alege ce se potriveste cel mai bine scopurilor tale. In cel mai bun caz, primesti pana la 75% fonduri de finantare.

 

  1. Dupa perioada pe care ti-o rezervi documentarii asupra climatului si proprietatilor solului necesare dezvoltarii unei asemenea plantatii de afini, trebuie sa stii ca nu o sa ai o cultura rapida si sanatoasa semanand seminte. Este indicata procurarea arbustilor de la pepiniere certificate cum este pepiniera de afini Olunden. Pe langa materialul saditor de afin, vei primi si consultanta de specialitate pentru infiintarea plantatiei, intretinerea acesteia si comercializarea afinelor.

 

  1. Afinul are o toleranta ridicata la boli, nu trebuie sa cumperi substante pentru stropire impotriva daunatorilor si nici ingrasaminte chimice. Cheia dezvoltarii plantelor sta in umiditate, aciditatea solului si lumina puternica.

 

  1. Perioada de recolta pe an a afinului este destul de indelungata, din iulie pana in septembrie, inclusiv. Pretul afinelor proaspete variaza de la 9 RON minim pana la 15-20 RON. Iar dulceata de afine… Ai vazut si tu cat de scump este un borcanas de dulceata de afine.

 

Prin agricultura inteligenta poti ajunge la un profit foarte frumos investind in plantatii de afin. Suna bine, nu?

 

S.C. Renard Olunden S.R.L. FINTEUSU MARE NR.59/A SOMCUTA MARE, ROMANIA  437341

Phone: 0740.393.238

Iti recomandam sa cauti 5 Motive pentru care sa investesti in plantatii de afin la reducere de pret de Black Friday 2023 in magazinele recomandate.