De cele mai multe ori, o vizita la dentist ne poate strica intreaga zi. De ce? E simplu, cei mai multi dintre noi se tem de medicul stomatolog si amana cat mai mult vizita la cabinet. Din aceasta cauza, evitam sa facem o programare pentru o consultatie la un dentist in Brasov. De cele mai multe ori ne trezim pe scaunul stomatologului care ne spune ca nu mai are ce face si ca dintele nostru nu mai poate fi salvat.

Cand problemele se agraveaza, suntem constienti de importanta vizitei la stomatolog, insa pentru o carie mica, sau un control periodic, nu ne facem niciodata timp.

De ce evitam atat de mult vizita la stomatolog? Din cauza acestor motive pe care le voi enumera.

Daca urasti stomatologii sunt sigur ca ai motivele tale, si pun pariu ca nu este din cauza medicilor. Este vorba despre toate lucrurile care se intampla pe scaun, ustensilele care se folosesc si senzatiile pe care le experimentezi.

  1. Teama de ace este foarte mare printre noi toti. De obicei la dentist, unele interventii necesita anestezie sau interventii cu ace. Doar gandul ca trebuie sa stea nemiscati pe un scaun, in timp ce doctorul se plimba cu o seringa prin cabinet, ii poate ingrozi pe unii.
  2. De obicei multi dintre noi fac o programare la un cabinet stomatologic dupa ce au indurat cateva zile de durere. Din aceasta cauza, ei asociaza stomatologul cu durerea. In ziua de azi, stomatologia moderna este simpla si fara durere, insa cu toate acestea, frica de stomatolog nu poate fi depasita.
  3. Mirosul si sunetele. Salonul de asteptare poate fi o experienta mai infricosatoare decat experienta de pe scaunul dentistului. Multa lume uraste mirosul de dezinfectant. In plus, daca in cabinet este un copil sau o persoana care se plange constant, mai auzi si zgomotul facut de aparatele folosite, asteptarea poate fi extrem de infricosatoare.
  4. Amintiri neplacute. Se poate ca in copilarie sa avem ghinionul sa apelam la serviciile unui medic stomatolog care nu are experienta si rabdare cu copii. O astfel de experienta te poate face ca toata viata sa iti fie frica de stomatolog.
  5. Ustensilele stomatologului. Una din cele mai infricosatoare ustensile, de care cei mai multi pacienti se tem, este turbina. Este cea mai urata piesa din cabinetul stomatologic si ii impiedica pe multi sa calce pragul stomatologului.
  6. Cu totii stim ca o interventie la medicul stomatolog poate fi destul de costisitoare. Desi acest lucru nu este tocmai o frica reala, este un motiv suficient de puternic pentru care multi evita cabinetul.

Pentru a evita vizitele la dentist ar trebui sa acordam o atentie mai mare igienei orale. Un simplu periaj nu este suficient, trebuie sa ne spalam corect, sa folosim ata dentara si apa de gura, iar un control periodic este necesar. Aceste simple reguli te pot feri de multe vizite si experiente stresante pe scaunul stomatologului.

Iti recomandam sa cauti De ce ne este frica de dentist? la reducere de pret de Black Friday 2023 in magazinele recomandate.