Care este primul lucru ce îți vine în minte atunci când te gândești la rafting? Ape repezi și învolburate, adrenalină și provocări la tot pasul. Dar activitatea de rafting in România este mai mult decât atât. În primul rând este o activitate grozavă pe timp de vară, care te scoate din rutină și te răpește din mediul aglomerat și gălăgios de la oraș.

Ai nevoie de mai multe motive pentru a alege o sesiune de rafting? Mai jos ai câteva motive foarte bune pentru a încerca această activitate cu prietenii, colegii și familia ta:

1.  Ai parte de peisaje superbe

Este adevărat că te poți bucura de peisaje și la o simplă plimbare prin natură, dar parcă atunci când plutești pe un râu totul se vede altfel. Râurile sunt venele planetei, fiind adăpost și mediu de supraviețuire pentru un număr mare de păsări și animale sălbatice. Pe lângă asta, cele mai frumoase părți ale unui râu sunt de obicei greu de atins de pe uscat, o barcă fiind mult mai potrivită pentru a avea acces la acele locuri mai puțin cunoscute.

2.  Un mod foarte bun de a petrece timpul în natură

Timpul petrecut în natură, departe de oraș, este exact ce ne trebuie pentru a ne deconecta, relaxa și încărca cu energie. Aerul curat, sunetul apei curgătoare, fauna și peisajul alcătuiesc un mediu în care ne vom simți întotdeauna bine. Iar explicația pentru asta este simplă. Natura ne-a înconjurat mereu de-a lungul evoluției noastre și a fost mediul inițial în care ne-am dezvoltat.

Apoi, să nu uităm de infuzia de vitamina D, atât de necesară corpului și sistemului imunitar. Pentru a stimula producția de vitamina D, este suficient să ai doar brațele expuse la soare, iar soarele nu trebuie să fie puternic. Deci, o ieșire în natură este tot ce-ti trebuie.

3.  Rafting-ul este o alternativă bună pentru exercițiile fizice

Îți place să faci mișcare, sport, sau să mergi la sală pentru a te menține în formă? Atunci trebuie să știi că rafting-ul este o alternativă foarte bună, care va reduce monotonia din rutina ta de antrenament.

Atunci când vâslești, nu doar brațele au parte de exercițiu, așa cum poate cred majoritatea dintre noi. Acest tip de mișcare este foarte antrenant pentru o bună parte din mușchii spatelui, mușchii abdominali, necesari pentru forța de vâslire și stabilitate, și mușchii picioarelor, care te ajută să stai în barcă pe tot timpul activității.

4.  Valurile de adrenalină

Puterea apei în mișcare este incredibilă. Să îmblânzești curenții este ceva ce îți va face inima să bată mai repede, dar te va umple și de bucurie și sentimentul de triumf. Totuși, recomandarea este să alegi sesiunea de rafting potrivită pentru nivelul tău de experiență și condiție fizică.

5.  Te vei răcori în zilele toride de vară

De ce să suferi de căldura sufocantă din orașe când poți să te răcorești în apele unui râu? Atunci când faci rafting nici nu trebuie să te uzi pentru a te răcori. Este suficient să fii departe de betoanele încinse, la umbra copacilor ce mărginesc râurile. Desigur, nu te oprește nimeni să sari în râu, dacă știi să înoți, să te stropești sau să fii stropit, este în totalitate alegerea ta.

Nu mai sta pe gânduri și profită de zilele călduroase de vară pentru a încerca activități interesante. Raftingul în România este fără doar și poate o opțiune foarte bună de a petrece timp în aer liber. Vei avea parte de o experiență pe cinste alături de prieteni sau apropiați sau, de ce nu, vei cunoaște oameni noi, cu pasiuni și interese comune. 

Iti recomandam sa cauti 5 motive pentru care rafting-ul este o activitate grozavă de vară la reducere de pret de Black Friday 2023 in magazinele recomandate.