Cele mai bune proteine pentru masa musculara, se gasesc in alimente. Pe piata exista si suplimente alimentare care contin proteine. Acestea, contribuie la cresterea masei musculare precum si la o viata sanatoasa!

Pudrele proteice sunt obtinute din diverse surse, si principala diferenta intre ele este data de viteza de absorbtie in sange, precum si de valoarea lor biologica. Principalele surse de proteine, grupate dupa viteza de absorbtie, sunt :

 • Cu asimilare rapida (zer, soia etc.)
 • Cu asimilare lenta (albumina, cazeina etc.)

Trebuie sa stii baza cresterii masei musculuare. Aceasta vine din odihna si din proteine. Trebuie sa dormiti 9 – 10 ore pe noapte. Bineinteles, ca trebuie sa faceti si antrenament. Antrenamentul, doar stimuleaza cresterea masei musculare. Proteinele sunt compuse din aminoacizi. Fiecare antrenament efectuat, lezeaza unele fibre musculare si, cu cat antrenamentul este mai intens, cu atat mai multe fibre musculare vor fi lezate. Cresterea musculara vine din repararea acestor celule lezate si exact asta fac aminoacizii, acesta este rolul lor in organismul nostru.

Proteina din zer este considerata a fi cea mai buna sursa proteica. Cel mai important aspect este cat de multa proteina este absorbita in sange si muschi. Acest proces de asimilare este masurat folosindu-se Valoarea Biologica a proteinelor. Inainte de a se descoperi pudrele proteice, cea mai buna sursa de proteine era considerat oul, deoarece are o valoare biologica de 100, din maxim 100. Dar s-a descoperit ca zerul are Valoarea Biologica 104/100 si, brusc, concentratul proteic din zer a castigat titlul de „cea mai buna sursa proteica”. Care este cea mai buna proteina proteica din zer?

Cea mai buna pudra proteica din zer trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte:

 • Sa fie minim 95% WPI;
 • Sa aiba o concentratie proteica de minim 90%;
 • Fiecare portie de maxim 30g sa aiba cel mult 1g de carbohidrati si 1 g de grasimi;
 • Sa fie obtinuta prin tehnologia CFM – cross flow microfiltration;
 • Sa fie disponibila si in varianta fara gust (neutru, unflavored);
 • Sa contina cantitati suplimentare de BCAA si L-Glutamina.

Cele mai bune proteine!

Esti curios sa afli care alimente contin cele mai bune proteine forum pentru cresterea masei musculare? Sau te intereseaza proteine masa musculara rapida? Exista alimente care te pot ajuta sa cresti masa musculara si care contin proteine. Acestea sunt:

 • Carnea de vita – provenita numai de la vaci hranite cu iarba
 • Carne de gaina, curca si porc, denumita si carne alba. Sunt sarace in grasimi, dar bogate in proteine.
 • Albusuri – bogate in colesterol

Iti recomandam sa cauti Cele mai bune proteine pentru masa musculara! la reducere de pret de Black Friday 2023 in magazinele recomandate.