Noile telefoane sunt din ce in ce mai atragatoare, insa si preturile sunt impresionante, iar cei care vor sa cumpere un telefon nou ar trebui sa se intrebe inainte daca o astfel de achizitie costisitoare le imbunatateste viata. Intr-adevar, un smartphone poate cuprinde multe carti, muzica, harti, poate inlocui un aparat foto si o camera video, un sistem de navigatie, o agenda si asa mai departe, dar cat de mare trebuie sa fie efortul financiar pentru a avea astfel de facilitati?

 

Daca alegerea noului telefon a fost facuta, cei care decid sa cheltuiasca multi bani nu trebuie sa se zgarceasca la accesoriile pentru protectia lui!

 

Carcasa sau husa

 

Calculul pentru investitia intr-un telefon scump trebuie sa includa si costul unei carcase sau huse. Un bumper pentru telefon, de exemplu, nu necesita o cheltuiala mare, dar protejeaza destul de eficient telefonul. In functie de gusturi, dar nu numai, alegerea intre o carcasa de metal sau una de cauciuc poate face ca telefonul sa fie mai greu sau mai usor, cu aspect mai mult sau mai putin atragator, dar cu siguranta aparatul va fi protejat.

 

Folie de protectie

 

De asemenea, protejarea ecranului trebuie luata in calcul in acelasi moment in care se doreste achizitionarea telefonului, deoarece Murphy nu doarme si, oricat ar fi de ferit telefonul sa nu cada pe gresie sau pe asfalt, de multe ori un astfel de accident se intampla la putin timp dupa ce telefonul a ajuns in posesia proprietarului.

 

Asadar, cu costuri minime pentru o folie de protectie a display-ului se asigura telefonul scump de o reparatie de asemenea scumpa, iar functionalitatea touch screen nu va fi deloc redusa dupa aplicarea protectiei pe ecran.

 

Baterie externa

 

Utilizatorii telefoanelor inteligente din generatii recente trebuie sa aiba in vedere o grija deosebita pentru incarcarea bateriei, deoarece acumulatorul acestora este incorporat si nu se mai poate detasa simplu la o eventuala defectiune. In medie, durata fuctionarii optime a unei baterii de smartphone este aproximativ un an, insa evitarea descarcarii totale sau a incarcarii complete a acumulatorului poate fi una dintre conditiile prelungirii functionalitatii acestuia.

 

Daca nu este posibila incarcarea telefonului la priza, o solutie in acest sens este folosirea unei baterii externe pentru reincarcarea acumulatorului cand nivelul de incarcare a acestuia se apropie de 20-30%.

 

Protectia datelor

 

Un telefon inteligent produs recent are o capacitate mare a memoriei, putandu-se stoca multe date sau fisiere multimedia. Fiind un obiect folosit foarte mult in exterior, exista marele risc ca acesta sa se strice, sa se piarda sau sa fie furat, iar datele sa fie pierdute. Asadar, se recomanda o descarcare periodica a datelor din memoria telefonului pe un alt suport de memorie – calculator, card, memory stick sau hard extern –, astfel evitandu-se paguba pierderii datelor, care de multe ori depaseste valoarea telefonului.

 

Un alt demers care trebuie facut imediat ce telefonul este pus in functiune dupa achizitie este instalarea unui antivirus si alegerea unei parole, care sa protejeze telefonul de virusi, de furtul de date sau chiar de urmarirea utilizatorului.

Iti recomandam sa cauti Ai un telefon nou? Ai nevoie de accesorii! la reducere de pret de Black Friday 2023 in magazinele recomandate.