Un faimos afacerist spunea ca team building-ul este combustibilul ce face oamenii obisnuiti sa obtina rezultate neobisnuite. Din acest motiv activitatile de team building nu ar trebui sa fie vazute ca un moft sau modalitate de distractie. Desi sunt detensionante, relaxante si amuzante, aceste activitati ajuta in mod real o companie sa devina mai productiva.

Ca manager sau detinator de business, tot ce vrei este sa ai o echipa capabila sa lucreze ca un intreg. Stii foarte bine ca o astfel de echipa inregistreaza performante ridicate si exceleaza in activitatile sale. Dar, o astfel de echipa nu se formeaza peste noapte. Pentru a reusi sa treci peste conflicte si sa obtii rezultatele dorite, trebuie sa fii dispus sa investesti in echipa. Iar activitatile dintr-o sesiune de team building te pot ajuta intr-un mod foarte eficient.

Faciliteaza comunicarea intre membrii unei echipe

Fara comunicare, o echipa nu poate functiona. Este esential ca membrii unei echipa sa stie si sa-si doreasca sa comunice. Atunci cand primesc o sarcina, trebuie sa discute pe seama ei si sa gaseasca cea mai buna modalitate de rezolvare. Doar comunicand membrii unei echipe isi pot da seama ce se poate face si ce aport are fiecare in gasirea celei mai bune solutii.

Pe langa asta, o comunicare buna ajuta membrii unei echipe sa cunoasca ce poate face celalalt si care este rolul fiecaruia. Atunci cand se stie ce face fiecare, este mai usor sa urmaresti evolutia individuala si sa vezi care din membri intampina dificultati in atingerea obiectivului setat.

Sporeste increderea

O echipa nu poate functiona corect daca membrii acesteia nu au incredere unii in altii. Astfel, se pot sprijini reciproc, atunci cand situatia o cere. De asemenea, atunci cand increderea este promovata in cadrul echipei, dai oamenilor libertatea de a-si indeplini sarcinile si lua decizii pe cont propriu.

Increderea ii face pe oameni sa se simta in siguranta, iar cand asta se intampla ei devin mai deschisi. Astfel, vor lasa membrii echipei sa le cunoasca atat punctele forte cat si pe cele slabe. Va exista mai multa colaborare si comunicare, iar membrii echipei nu se vor teme sa isi arate si discute vulnerabilitatile.

Stimuleaza productivitatea

In cadrul unei echipe, volumul de munca este impartit. Daca un membru are mai putin de munca, va putea ajuta un alt coleg(a), astfel incat sarcinile sa fie duse la bun sfarsit. In acest mod, un proiect va putea fi finalizat mai rapid, ceea ce va creste nivelul de productivitate si imbunatati per total performantele echipei.

Unul din cele mai importante aspecte legate de activitatile de team building este ca productivitatea este imbunatatita. Deoarece oamenii lucreaza in echipa, ei vor dobandi noi abilitati sau imbunatati abilitatile existente. Acest lucru duce la imbunatatirea performantei echipei, facand-o mai eficienta, iar in timp asta inseamna mai multe sarcini finalizate intr-un timp mai scurt.

Ajuta la aplanarea conflictelor

Nu este nimic mai neplacut decat aparitia conflictelor in cadrul unei echipe. Pentru ca vrei ca lucrurile sa functioneze, trebuie sa gasesti modalitati eficiente de aplanare a conflictelor. Astfel, reduci timpul si efortul pierdut in situatii neplacute. Dar atunci cand lucrezi in colectivitate, neintelegerile vor aparea. De aceea, tine de membrii echipei sa rezolve conflictele in mod amical sau sa le lase sa se transforme in dispute in toata regula.


Dar, conflictele nu reprezinta intotdeauna ceva negativ. Discutiile in contradictoriu pot fi contructive si pot duce la rezultate valoroase. Solutia salvatoare in rezolvarea conflictelor este dispozitia oamenilor de a asculta si accepta parerile si perspectivele altora. Daca o echipa reuseste sa isi grupeze diversele opinii, abilitati si experiente, poate reusi mai multe decat un grup format din experiente similare.

Implementeaza cultura companiei

Cui nu i-ar placea sa se bucure de creativitate si inovatie la locul de munca? Acest lucru poate fi posibil atunci cand echipele colaboreaza. Cu cat sunt oamenii mai recunoscuti pentru eforturile lor cu atat se vor simti mai motivati sa faca mai mult si sa obtina mai multe data viitoare. Iar acest lucru ajuta intreaga companie, favorizand o cultura pozitiva si motivanta la locul de munca.

Asadar, daca te intrebi ce poti face pentru a avea echipe productive, activitatile de team building iti pot oferi rezultatele necesare. Este important, pentru succesul oricarei afaceri, sa se investeasca in dezvoltarea angajatilor. Iar cu ajutorul specialistilor cu experienta, efectele benefice ale sesiunilor de team building se vor resimti aproape imediat.

Iti recomandam sa cauti In ce mod ajuta activitatile de team building? la reducere de pret de Black Friday 2023 in magazinele recomandate.