lat-sp-6-landon-donovan-20141207

Exista o conceptie a oamenilor cum ca a fi competitiv este ceva gresit. Ca stima de sine ne este afectata atunci cand pierdem sau cand suntem pe locul doi. A pierde nu inseamna insa ca esti slab, incompetent sau ca nu mai ai sansa sa-ti demonstrezi profesionalismul. Daca cineva are prilejul de a experimenta bucuria castigului, acesta va resimti aceasta fericire si implinire intreaga viata. Fie ca practici volei, handbal sau fotbal si il practicai inca de mic copil pe un teren sport acoperit, asteptarile cresc odata cu varsta.

Spiritul de competitie iti ofera motivatia de a indeplini o misiune, o tinta, te inzestreaza cu determinare, creativitate si perseverenta in a te depasi si a te intrece pe sine insuti si a intelege ce inseamna munca grea si devotamentul. Toate acestea intrunesc cheia succesului.

Viata e plina de situatii in care exista doua tabere: invingatori si invinsi. Un sport, un job, un contract, o facultate. Competitia te invata sa sapi adanc si sa regasesti resurse pe care nici nu credeai ca le ai. Competitia te inzestreaza cu oportunitatea de a-ti largi orizonturile si de a explora alte modalitati in care poti ajunge la succes. Presiunea de a castiga, parerea celorlalti te pot inspira uneori mai mult decat ai crede. Acest lucru te face sa iti dezvolti unele aptitudini aditionale.

Este adevarat ca nu e sfarsitul lumii daca ai pierdut si ca din asta trebuie sa inveti mai multe despre jocul de echipa. Destinde-te, distreaza-te, dar adopta o atitudine de castigator. Cand ai realizat ca atitudinea pozitiva este un bun start pentru a castiga, acest lucru poate avea un impact major in atingerea telului: victoria. Fara a fi competitiv si fara a avea o atitudine pozitiva, conceptul de a triumfa nu exista si tot potentialul tau se pierde undeva pe drum.

Lectiile invatate prin sport sunt mereu lectii de valoare. La fel cum competitia este importanta in sport, tot atat de importanta este si in afaceri. Competitia are beneficii majore pentru detinatorii unei afaceri si ii motiveaza sa fie creativi; pune presiune pe imbunatatirea produsului sau serviciului oferit. Nu este nimic in neregula cu a fi competitiv. Competitia este pentru oamenii tari, care ajung unde isi propun. Nu vrei sa fii unul dintre acestia?

Iti recomandam sa cauti De ce e bine sa fii competitiv in sport la reducere de pret de Black Friday 2023 in magazinele recomandate.