Programele de team building potrivite ajută o echipă să devină mai eficientă, mai productivă și să-și îmbunătățească performanțele. Probabil ca asta îți dorești și tu din partea echipei sau angajaților tăi. Scopul principal al team building-ului este să ajute la stabilirea unor relații mai bune în cadrul unei echipe. Dar, se prea poate ca un eveniment de team building să nu aducă rezultatele dorite, iar asta se întâmplă atunci când activitățile nu sunt alese corect.

Dacă vrei să ai o echipă motivată, de încredere și eficientă, team building-ul te poate ajuta, fără îndoială. Cu toate astea, activitățile derulate pe parcursul team building-ului trebuie alese cu grijă. Team building-ul nu este doar un prilej de distracție și voie bună, ci este și un proces de învățare și dezvoltare profesională. Cel puțin așa ar trebui privit și abordat. Cum să te asiguri că alegi cele mai bune programe de team building pentru echipa ta? Iată la ce trebuie să te gândești.

Definește în mod clar obiectivul team building-ului

Pentru ca evenimentul de team building să fie unul reușit, trebuie să știi clar ce vrei să obții la finalul acestuia. Care este scopul sau obiectivul pe care vrei să îl atingi? Vrei o echipă ce comunică mai bine? Sau poate ai vrea să scoți la iveală calitățile și abilitățile angajaților tăi? Există activități menite să îi ajute să lucreze în echipă mai bine, activități care stimulează creativitatea și căutarea de soluții, activități de relaționare și așa mai departe.

Bineînțeles, poți integra în team building activități de mai multe tipuri, dacă acestea servesc la atingerea scopului. Atunci când știi clar ce vrei să obții de la un astfel de eveniment, va fi mai ușor să alegi cele mai potrivite activități.

Identifică obiectivele tangibile pe care le aștepți din partea team building-ului

Activitățile de team building sunt exerciții care ajută la îmbunătățirea coeziunii din cadrul unei echipe și care pot rezolva majoritatea problemelor de echipă existente. Aceste exerciții sunt folosite ca unelte educaționale pentru a oferi oportunități de cel puțin începere a discuțiilor pe un anumit subiect, ce mai apoi pot fi continuate la locul de muncă.

Așadar, ce se deprinde sau descoperă la un team building trebuie adoptat și implementat și la locul de muncă. Să faci un team building doar o dată sau de dragul distracției nu îți va aduce rezultate pe termen lung sau chiar nici un fel de rezultat. Cu alte cuvinte, gândește-te la ce ai dori să rezolvi sau îmbunătățești la echipa sau angajații pe care îi ai. Stabilește obiective tangibile și măsurabile, nu doar ipotetice.

Cum aleg cele mai potrivite activități de team building pentru echipă?

Alegerea activităților de team building potrivite este direct proporțională cu rezultatele pe care vrei să le vezi, referitoare la echipa ta. Ai în vedere, de asemenea, și beneficiile de care se vor bucura angajații tăi, odată întorși la muncă după experiența în sine. Recomandarea este să nu alegi o soluție generalistă, ci să mergi pe ceva mai specific, potrivit echipei tale.

Din fericire, există numeroase opțiuni când vine vorba de activități de team building. Cu siguranță vei găsi nu doar una, ci mai multe tipuri de activități ce se vor mula cel mai bine pe nevoile echipei și ale companiei. Înainte să te decizi asupra activităților, gândește-te bine dacă acestea sunt potrivite echipei și obiectivului setat. Te poți întotdeauna sfătui cu profesioniști cu experiență în acest domeniu, cei care organizează în mod frecvent evenimente de team building, pentru a pune la punct toate detaliile legate de evenimentul potrivit pentru echipa ta.

Fă follow-up periodic

Un eveniment de team building pe an va fi suficient pentru o perioadă, dar nu va genera rezultate în mod continuu. Dacă urmările vor fi lăsate necontrolate și fără a fi repetate, efectele obținute vor dispărea treptat. Iar angajații vor rămâne cu un gust amar după această tentativă de “școlarizare”. Așadar, ia în serios ceea ce se obține pe parcursul unui team building și continuă să pui în aplicare ce s-a învățat și la birou.

Evenimentele de team building ar trebui organizate cu regularizate și ar trebui să cuprindă activități de tipuri diferite. În acest mod, echipa va primi cu adevărat sprijin pentru depășirea problemelor cu care se confruntă. Pe lângă asta, team building-ul va ajuta angajații să devină și prieteni, nu doar colegi de muncă. Echipele care cooperează și sunt determinate sunt mult mai eficiente decât echipele în care competiția este înrădăcinată adânc.

Tu ai pus la punct programele de team building pentru acest an? Încă mai ai timp să o faci, din moment ce sezonul cald abia începe. Transformă-ți echipa într-una puternică și vei obține rezultate peste așteptări într-un timp foarte scurt.

Iti recomandam sa cauti Cum să alegi programul de team building pentru echipa ta la reducere de pret de Black Friday 2023 in magazinele recomandate.