3c2871228fe24af58144bc2ee58944b2

Intreaba un stapan de Golden Retriever ce iubeste pe lumea asta. Iti va raspunde ca isi iubeste cainele, poate inca vreo 3 persoane, poate si vinul. Ai observat ca ti-am aratat doar un raspuns sigur? Stapanii de catei si pisici isi iubesc cu adevarat si 100% devotat animalutele de companie dar posibil sa mai schimbe rasele. Un stapan de Golden Retriever ramane mereu devotat acestei rase.

 

Nu e usor; chiar daca au calitati remarcabile, cainii din aceasta rasa pot fi nepotriviti pentru anumite tipuri de persoane. De exemplu, cei care vor sa-si pastreze bibelourile neatinse sau nu sunt pregatiti pentru firele din blana lui lunga. De asemenea, cainele Golden Retriever merita o alimentatie speciala si de calitate, cum este Acana Wild Prairie si are o fire entuziasmata si vesela, care cere un anumit nivel de efort din partea stapanului.

 

Cainii din aceasta rasa sunt de talie medie spre mare, cu o constructie armonioasa si simetrica si blana dubla, in nuante diverse de auriu, de la care li se trage si numele. Personalitatea sa este una deosebita, fiind inteligent, sensibil si devotat, iar in preajma copiilor este foarte afectuos si grijuliu. Golden Retriever este amator de joaca si se entuzismeaza din orice, ceea ce il face sa para mereu un pui. Pare sa nu se maturizeze odata cu trecerea timpului, codita lui destul de mare se misca aproape incontinuu, fiind fascinat de tot ce face stapanul lui.

 

Probabil ai vazut ca este un companion de nadejde al persoanelor nevazatoare si ai auzit de multe operatiuni de salvare sau cautare, reusite tocmai datorita acestui patruped. Este usor de dresat si, datorita memorie excelente, nu va uita niciodata regulile de bune maniere pe care il inveti de mic. Cu sufletul lui atat de mare incat e in stare sa iubeasca pe toata lumea, Golden Retriever este cel mai potrivit catel pentru orice tip de persoana.

 

Ca sa nu spui ca ti-am prezentat doar avantaje, uite care este dezavantajul acestei rase de caini. Datorita faptului ca e atat de jucaus si iubitor, un Golden Retriever considera prieten orice om cu o minge in mana. Prin urmare, din punct de vedere al pazei si protectiei lasa de dorit. Acest comportament se poate corecta in urma unui dresaj mai intens. Alte dezavantaje? Nu, doar daca tu consideri dezavantaj hrana speciala de care are nevoie, ca de exemplu Acana Wild Prairie, jucariile, accesoriile necesare pentru dresaj, vizitele la veterinar, aspecte care sunt, in definitiv, necesare oricarei rase de caini.

 

Sa fii stapanul unui Golden Retriever este un angajament pentru toata viata deci fi bine pregatit. Tot ce-ti poti garanta e ca o sa-l iubesti cu fiecare zi ce trece, din ce in ce mai mult.